El govern de l'EMD tira endavant per la mínima l'aprovació inicial del pressupost de 2022

L'oposició ha lamentat la falta de concreció en les inversions dels comptes, que han prosperat gràcies a l'abstenció de Cs


  • Comparteix:

Moment de l'abstenció de Cs / Foto: Cugat Mèdia

Moment de l'abstenció de Cs / Foto: Cugat Mèdia

La proposta de pressupost per al 2022 del govern de l'EMD de Valldoreix ha superat el primer tràmit, en una sessió extraordinària de la junta de veïns aquest dijous. Ho ha fet pels pèls, amb l'abstenció del vocal de Cs i la negativa d'ERC-MES, del PSC i de la CUP-PC. L'oposició en bloc, això sí, ha coincidit a assenyalar la manca de concreció quant al detall de les inversions i ha criticat l'executiu descentralitzat, en minoria, per no haver treballat la proposta amb la resta de grups. Cs ha justificat el seu vot per 'no posar pals a les rodes' i per presentar esmenes als comptes, xifrats en 9,8 milions, i que hauran de sotmetre's pròximament a l'aprovació definitiva.

L'aprovació inicial, així, s'ha propiciat amb quatre vots a favor (Junts per Valldoreix-Sant Cugat més el president), quatre en contra (ERC-MES, PSC i CUP-PC) i una abstenció (Cs). L'empat el trenca el vot de qualitat del president.

La intervenció d'ERC-MES i la CUP-PC l'ha fet el vocal Lluc Cahís, sota el paraigua de la candidatura Guanyem Valldoreix. El portaveu republicà ha admès que la proposta de Junts és "un exercici comptable ben fet", però ha apuntat "que no és suficient", ja que els comptes estan "buits de contingut polític". Tant Cahís com la resta de vocals de l'oposició que han intervingut han lamentat no haver disposat de més informació sobre la proposta pressupostària de l'executiu descentralitzat. Des de Guanyem Valldoreix, Cahís ha posat de manifest la "manca de confiança" cap al govern de l'EMD.

En el mateix sentit s'ha pronunciat la portaveu del PSC, la vocal Susanna Casta, que ha apuntat que "no hi ha substància per discutir" la proposta. Per a la socialista, "el pressupost ha de ser la cristal·lització del pla de govern", cosa que considera que no s'ha produït. Casta ha recordat que ha donat suport als darrers dos pressupostos de l'equip de govern, però en aquesta ocasió ha apostat per la negativa, justificada per "la manca de projecte" de l'executiu. La vocal del PSC ha lamentat "incompliments de promeses" per part del govern de Junts i ha fet referència a la minoria del grup municipal: "Porto tot l'any advertint que, si volen implicació, han de treballar plegats amb l'oposició".

Els comptes s'han salvat gràcies a l'abstenció de Cs. El portaveu de la formació taronja, José Miguel García, ha justificat el sentit del vot per "no posar pals a les rodes" i ha avançat que presentarà esmenes de cara a l'aprovació definitiva. Tot i això, ha estat crític amb la proposta de l'equip de govern: ha lamentat la falta d'informació detallada sobre els comptes i ha reivindicat fer una estimació sobre quin romanent estarà a disposició de l'EMD per poder tenir "treball avançat".

La vocal d'Economia de l'EMD, Elena Degollada, ha admès la falta de concreció de la proposta de l'equip de govern. En tot cas, ha disparat un dard contra l'oposició, a qui ha retret no haver presentat cap proposta per assolir el nivell de detall que reclamava.












Lluc Cahís

Els pressupostos s'han buidat de contingut polític. A la part d'inversió no hi ha quasi res. Tant en el fons com en la forma no podem votar a favor.

Susanna Casta

Porto tot l'any advertint que si volen que l'oposició s'impliqui, hauríem d'haver treballat plegats.

José Miguel García

Cal que l'equip de govern treballi amb l'oposició durant tot l'any. Tot i això, no posarem pals a les rodes per facilitar que es puguin presentar esmenes.

Elena Degollada

Els pressupostos són el que podíem fer. Se'ls ha presentat que vinguin que ens proposin idees i no ho han fet. Això és el que tenim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.