Cs vol que es deixi de cobrar l'impost del CO2

La formació taronja considera que l'impost "no és equitatiu, ni progressiu, ni just"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un tub d'escapament d'un cotxe / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'un tub d'escapament d'un cotxe / Foto: ACN

Cs vol que el Govern deixi 'sense efecte' l'impost d'emissions de CO2 per als vehicles de tracció mecànica. El grup taronja presenta una moció per al ple municipal de desembre (també per a la junta de veïns de Valldoreix) que aposta per 'implantar mesures mediambientals basades en la conscienciació i l'incentiu de mesures de mobilitat sostenibles que no tingui per objecte principal perjudicar econòmicament empreses, comerços i famílies'. El text insta l'Agència Tributària de Catalunya a retornar les quantitats ja ingressades 'amb els interessos que corresponguin'.

Des de Cs consideren que aquest "no és impost verd, no està ben dissenyat, no és equitatiu, no és progressiu ni just perquè no incentiva a una menor contaminació". De fet, el portaveu de la formació taronja, Aldo Ciprian, considera "incongruent" que a Sant Cugat ja està en marxa la Zona de Baixes Emissions (ZBE). El grup municipal apunta que la mesura que perjudica "les famílies d'ingressos més baixos que no poden canviar-se el vehicle ni tenen alternativa de transport".


Aldo Ciprian

Veiem incongruent que sent una ciutat que respecta el medi ambient hagi de pagar un impost que només penalitza la possessió d'un cotxe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.