Els comuns volen que els equips de governs anteriors a 2019 'assumeixin responsabilitats' sobre les contractacions irregulars

En Comú Podem exigeix que l'executiu local actual expliqui els detalls sobre els contractes pendents de licitar


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels comuns de Sant Cugat / Foto: Cedida

Imatge d'arxiu dels comuns de Sant Cugat / Foto: Cedida

En Comú Podem carrega contra els governs de la ciutat anteriors a 2019 (encapçalats per CiU, en l'última etapa sota el nom PDeCAT-Demòcrates) i els exigeix que 'assumeixin responsabilitats' quant a les contractacions irregulars. 'La situació heretada de l'anterior govern fa que encara hi hagi contractes pendents de licitar i adjudicar, generant així factures irregulars que el ple ha de regularitzar de forma extraordinària', apunten els comuns en un comunicat. L'agrupació també demana a l'actual executiu local 'més contundència' per demanar responsabilitats als governs anteriors i posar sobre la taula si la situació 'està repercutint en el Pla d'Actuació Municipal'. A més, insta el govern d'ERC-MES, PSC i CUP-PC a explicar 'en quin estat es troben els contractes pendents d'anunciar o licitar'.

En Comú Podem posa en valor que en cada ple ordinari l'equip de govern dona compte sobre les factures que s'han cobrat irregularment. Apunten que el "l'actual govern municipal es veu obligat a buscar uns remeis jurídics" i troben a faltar "autocrítica" per part dels membres dels executius previs a 2019. Per als comuns, "la gestió eficaç, eficient i transparent dels recursos públics és un requeriment de l'administració pública en la contractació de serveis o compra de béns". Amb això, consideren que es pot "repensar el servei en les seves prestacions i nivell de qualitat que es vol donar a la comunitat, amb l'objectiu de maximitzar el benestar i la qualitat de vida de les persones".

El membre d'En Comú Podem Sant Cugat, Americo Ologaray, ha dit, en declaracions a Cugat Mèdia, que es tracta d'un fet "gravíssim" que, a més, "infringeix la Constitució", i ha reclamat una explicació per part dels responsables més enllà del "tothom ho feia" que diu que han rebut de moment.


Americo Ologaray

És com si s'hagués fet un xec sense fons. Els que governaven encomanaven a una empresa fer un treball i no tenien al pressupost cap partida per imputar aquesta despesa. Per tant, després es trobava que era una factura que no sabien on posar-la. O sigui que hi ha una contractació irregular. I això és gravíssim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.