Mireia Ingla: 'El servei de neteja no està pensat per a una ciutat tan gran'

L'alcaldessa explica al 'Línia directa' que esperen solucionar les mancances amb el nou contracte de recollida de residus


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla, reconeix que cal més neteja a la ciutat. Durant el programa 'Línia directa de Cugat Mèdia', Ingla ha explicat que el motiu és que el servei actual de neteja 'no està pensat per una ciutat tan gran' i és per això que l'han reforçat. Tot i així, l'alcaldessa ha defensat que 'Sant Cugat és una ciutat neta, però que podria estar-ho més'.



I en això és en el que està treballant l'Ajuntament. "Hem estirat el servei, però ja no el podem estirar més perquè està caducat", ha explicat Ingla, qui també ha avançat que s'està treballant en el nou contracte perquè estigui dimensionat a les necessitats del municipi.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha explicat que els serveis municipals com el de la neteja no s'han adaptat al ritme de creixement de la ciutat. És per això que ha dit entendre la percepció de molts ciutadans, als quals ha assegurat que la neteja dels carrers és "una prioritat".

De fet, ha concretat que espera que la nova adjudicació estigui en marxa abans d'acabar el mandat.

Tot i així, també ha demanat la col·laboració dels ciutadans davant situacions que "fan vergonya", com és el cas de brossa fora dels contenidors. Una qüestió que, ha dit, no sempre depèn dels serveis municipals, sinó també del civisme dels ciutadans.

Poda d'arbres i manteniment
En plena època de poda dels arbres, i en resposta a una pregunta ciutadana; l'alcaldessa ha explicat que aquest manteniment es fa amb un pla calendaritzat. Ingla ha concretat que amb una ciutat on hi ha més d'un arbre per habitant no es pot fer cada any a tots els sectors i es per això que se segueix aquest pla.

L'alcaldessa ha demanat "un punt de paciència" als ciutadans, ja que les pluges i el vent propis de la tardor fan que s'acumulin més fulles a terra, tot i que s'actua en alguns punts d'urgència. Una mesura que se suma a la substitució que es va fent del tipus d'arbrat per evitar precisament aquest tipus de situacions que, a més, suposen un alt cost per al consistori.

Tot i així, Ingla ha tornat a insistir que "les fulles no són brutícia".

Es tracta d'un funcionament similar al del manteniment de voreres i calçades. Ingla ha reiterat que existeix un pla calendaritzat per aquestes actuacions i que s'actua de manera urgent on es detecta un perill.

Camí del Crist Treballador
La pavimentació de la part que queda pendent del camí del Crist Treballador, on s'ubica l'escola Avenç, es completarà a l'estiu, segons ha especificat l'alcaldessa, Mireia Ingla, per aprofitar les vacances escolars.

Ingla ha recordat que no es pot asfaltar perquè es tracta d'una zona protegida, però que s'ha fet una primera part d'arranjament davant el Club de Tennis Natació Sant Cugat per evitar la polseguera a les pistes. Es tracta d'un tram més petit, que es va poder fer amb un contracte menor, i ara queda pendent l'altra part. A més, dos cops per setmana es rega el camí.

L'Ajuntament també ha arranjat el caminet que connecta amb l'escola per facilitar l'accés a peu i convertir-lo en un camí escolar segur.

Aparcament bicis
L'aparcament de bicicletes del carrer d'Andana, ubicat darrere l'estació dels FGC, haurà d'esperar. Així ho ha confirmat l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha explicat que en el moment de posar-ho en marxa es va advertir que es tracta d'un espai qualificat de zona verda i que, per tant, no és compatible amb l'ús com a aparcament per a bicicletes.

Una situació que la mateixa alcaldessa ha qualificat de "kafkiana" i a la qual s'està buscant una solució. En principi, caldria fer una modificació de planejament per adaptar-ne l'ús, però és un procediment complex per un espai tan petit, així que el consistori busca una alternativa per poder fer operatiu aquest equipament.

Nou pavelló i el complex de Mira-sol
El nou pavelló esportiu projectat a la zona de l'avinguda de les Roquetes comença a caminar. L'Ajuntament ha encarregat ja el projecte a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que l'està redactant. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha avançat que serà "com un PAV3" i que una vegada tinguin el projecte es treballarà amb les entitats.

També avança el complex de Mira-sol, que després d'anys de retards i entrebancs, està pendent de la licitació. Es tracta d'un projecte que s'ha adaptat i que, segons l'alcaldessa, "està encarrilat".

Agència Tributària de Catalunya
Pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya no és tècnicament viable per a l'Ajuntament. Així ho ha defensat l'alcaldessa, Mireia Ingla, durant el programa 'Línia directa', on ha explicat que l'organisme no té competències per recaptar aquests impostos i, per tant, no en dona cap garantia al consistori. Així ha justificat Ingla el no poder complir amb la moció aprovada pel ple municipal.

"M'agradaria que l'Agència Tributària de Catalunya fos competent per ingressar els impostos", ha afirmat Ingla, qui ha assegurat que això serà possible quan "Catalunya sigui independent".

Seguretat
La Policia de proximitat s'implementarà quan es completin tots els efectius de la plantilla del cos. Una mesura que anirà acompanyada de la comissaria descentralitzada, que s'ubicarà a Valldoreix i a la qual el consistori està treballant, ha assegurat Ingla.

Tot i així, l'alcaldessa també ha volgut destacar el descens en els robatoris amb força a domicilis al municipi, la reducció dels quals, ha dit, "és una prioritat".


Mireia Ingla

El servei públic de neteja no està pensat per a una ciutat tan gran. Ho hem estirat tant com hem pogut, però està exhaurit. Estem treballant en un nou servei públic que estigui dimensionat a les necessitats de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.