Carmela Fortuny (Junts): 'La millor opció hauria sigut una candidatura única i liderada per mi'

Explica per primer cop els motius de la renúncia a la cursa electoral i repassa l'actualitat: Ragull Centre, La Mirada i l'independentisme


  • Comparteix:

Carmela Fortuny encara no havia explicat amb calma perquè el passat 7 de desembre va decidir anunciar el seu pas al costat en la cursa per a liderar la llista de Junts per Sant Cugat el 2023. En aquesta entrevista a Cugat Mèdia admet que ella volia ser la candidata, però que la voluntat de dos membres del seu equip de disputar-li el lloc -Carles Brugarolas i Josep Maria Vallès- l'han fet desistir. A la segona part de l'entrevista l'exalcaldessa repassa l'actualitat de la ciutat com a cap de l'oposició, cosa que diu que farà fins que cregui que és el millor per al partit. Explica que si guanyen el 2023 aturaran el projecte d'habitatge de Ragull Centre, reitera les crítiques a la ubicació de La Mirada, i que la unitat d'acció de l'independentisme està trencada per la via dels fets.



"He decidit no presentar-me per ser alcaldable per la impossibilitat de poder-nos presentar amb una candidatura única. Després d'un període de reflexió intens he decidit renunciar-hi. Vull dedicar l'energia a treballar per Sant Cugat i no a competir amb els meus companys", així comença l'entrevista a Carmela Fortuny. L'exalcaldessa no dubta en admetre que per a ella la millor opció hauria sigut una candidatura única encapçalada per ella, ja que diu que segons l'Observatori de la ciutat és la més coneguda i valorada, i a més sent el suport dels ciutadans.

Malgrat això, i davant la situació que dos membres de la seva llista, Carles Brugarolas i Josep Maria Vallès, han anunciat que també volen ser alcaldables, ha decidit apartar-se de la cursa. "Evidentment, no tothom està d'acord amb la meva manera de fer política". Per a Fortuny, el projecte que va fer el 2019 per guanyar les eleccions "per mi es manté intacte, és un projecte guanyador que la ciutadania va votar, i la meva il·lusió era continuar, amb les actualitzacions que calguessin, per ser alternativa a aquest tripartit".

De moment Carmela Fortuny es mantindrà com a portaveu del grup municipal de Junts liderant l'oposició, un grup que estarà cohesionat per responsabilitat i "perquè així ens ho hem dit fins al 2023, i això inclou les dues persones que han manifestat la seva voluntat de ser candidates". Tot i això, no descarta que això canviï "pel bé del projecte i per la garantia de tenir més oportunitats de ser una alternativa i poder recuperar l'alcaldia de Sant Cugat".

Respecte a què farà a partir del 2023, assegura que encara no ho sap, però que igual és el moment de tornar a la seva professió, pedagoga i logopeda.

Cap de l'oposició
Mentre això no passi, Carmela Fortuny continuarà fiscalitzant la feina del govern municipal. Ha criticat la manera que té aquest govern de dur els plens municipals, i no només de l'acció directa de la presidenta, l'alcaldessa Mireia Ingla. Fortuny els recrimina que no facin molts plens extraordinaris i que presentin molts punts d'urgència, cosa que demostra que "no fan la feina a temps".

Ragull Centre
També s'ha mostrat molt crítica amb el govern pel projecte d'habitatge Ragull Centre al barri de Sant Francesc-Monestir. Per un costat ha criticat que es va assabentar per Cugat Mèdia i no pel govern dels canvis sobre el projecte inicial, però també ha dit que els canvis no modifiquen l'essència del seu rebuig: "Hi ha altres espais de la ciutat on en pot fer habitatge protegit i assequible integrat com s'ha fet fins ara. No a Ragull Centre i farem tot el possible per aturar-ho. Ho estem fent amb les eines jurídiques però també amb les nostres eines polítiques".

La Mirada
Fortuny insisteix que el govern actual no va "lluitar prou" per defensar la primera ubicació de l'escola La Mirada davant un informe negatiu de Protecció Civil per la proximitat a les vies del tren de Renfe. "De manera superficial van decidir no fer res, ni tan sols parlar amb Adif -propietària de les vies de tren- per si es podia fer alguna cosa", i afegeix que "en l'informe negatiu de protecció civil hi havia la possibilitat de fer un mur de contenció per evitar aquest risc".

Independentisme
"Quan van fer el pacte i hi havia sectors que el criticaven per haver arraconat una formació política independentista que havia guanyat les eleccions per pactar amb el PSC, però sempre se'ns havia dit que l'acció independentista no trontollaria. Però els fets són la millor mostra". Fortuny en posa diferents exemples: la desaparició de la pancarta de la façana de l'Ajuntament, l'incompliment de la moció aprovada per ERC de la Hisenda catalana, o el vot en contra de declarar persona non grata el jutge Pablo Llarena.




Carmela Fortuny

La millor opció hagués sigut una candidatura única i liderada per la persona que ho feia fins ara, que sóc jo, que és qui té més alt grau de coneixement i valoració, segons l'últim observatori.

Carmela Fortuny

Com a portaveu continuaré liderant el meu grup municipal. És un grup que està cohesionat i continuarà treballant de manera cohesionada per responsabilitat i perquè així ens ho hem dit fins el 2023, i això inclou les dues perosnes que han manifestat la seva voluntat de ser candidates.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.