La nova ordenança per a bicis i patinets elèctrics: casc obligatori per als menors de 16 anys i fora de les voreres

L'Ajuntament recomana fer-se una assegurança, tot i que no és obligatòria


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat es dota d'una nova ordenança que regula la mobilitat de bicicletes, els vehicles de mobilitat personal (VMP) com els patinets elèctrics i altres ginys sense motor. La nova normativa, que passa aquest dijous pel ple, manté l'esperit de l'esborrany aprovat inicialment el 2020 i incorpora algunes de les indicacions de la Direcció General de Trànsit (DGT). Especialment, pel que fa a l'ús del casc, que és obligatori per als menors de 16 anys, i la prohibició de circular per les voreres, tret dels menors de 12 anys en bicicleta i els patinets sense motor. Així, per norma general les bicicletes i els patinets elèctrics han de circular per la calçada i els carrils bici, tot i que també ho poden fer pels carrers vianantitzats sempre que no hi hagi aglomeracions i es pugui mantenir una distància de seguretat.

La normativa regula els espais, la velocitat i les condicions de la mobilitat per als diferents tipus de vehicles. L'incompliment de la normativa preveu sancions que van dels 100 als 1.000 euros.

Així, els VMP queden limitats als majors de 14, només pot circular amb una persona i han d'incorporar llum, timbre i elements reflectants. L'ús del casc és obligatori per als menors de 16. El mateix per a les bicicletes, tot i que no hi ha límit d'edat. Per als dos casos, queda prohibit circular amb auriculars o fent ús del mòbil. No és obligatòria l'assegurança, tot i que es recomana tenir-ne una.

L'ordenança definitiva, que ha d'aprovar el ple aquest dijous, incorpora 13 de les 33 al·legacions presentades. Amb l'aprovació del plenari, l'ordenança es publicarà al Butlletí Oficial de la Província (BOPB) per entrar en vigor.

Principals trets de l'ordenança:






José Gallardo

Volem posar les normes i la protecció per als usuaris de bicis i patinents, així com els vianants. És a dir, regular allò que fins ara no estava regulat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.