Nou pas per connectar Sant Cugat i Rubí per carril bici

El ple dona llum verda al projecte per al segon tram d'aquest carril, des de la rotonda de l'Hipòdrom fins a l'avinguda dels Països Catalans

Imatge d'arxiu de bicicletes a la rotonda de l'Hipòdrom / Foto: Localpres

Política

Publicat el 23/des/21 per Anna González / Sergio Morales

El carril bici que ha de connectar Sant Cugat i Rubí des de la rotonda de l'Hipòdrom avança. El ple municipal ha aprovat inicialment aquest dijous (amb els vots a favor d'ERC-MES, PSC, CUP-PC i Junts per Sant Cugat i en contra de Cs i la regidora no adscrita) el projecte per al segon tram d'aquesta via, des de la rotonda de l'Hipòdrom fins a l'avinguda dels Països Catalans. El projecte, per al qual s'han hagut de fer quatre expropiacions, compta amb un pressupost de 462.000 euros, que s'haurà de licitar una vegada estigui aprovat de manera definitiva.

Escolta-ho


CONSULTA AQUÍ LA PROPOSTA

Aquesta és la segona de les quatre fases que preveu la construcció del carril, que compta amb fons Feder. El carril està projectat per la banda de sota, per la part on se situa el garden. La tercera fase inclou el tram fins a la rotonda del centre comercial i la quarta fins al pont de l'autopista. El regidor de Mobilitat, José Gallardo, ha posat en valor que aquesta iniciativa permetrà "assegurar que la gent de Sant Cugat vagi a Rubí en bicicleta".

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha carregat contra "el malbaratament de recursos" que es fa amb aquesta iniciativa, en detriment, ha explicat, del manteniment de la ciutat. El regidor taronja també ha assenyalat que aquest carril bici és innecessari perquè ja hi ha connexions entre Sant Cugat i Rubí a través de l'avinguda Europa. Li ha respost el regidor Gallardo, que ha retret que si el projecte de millora fos en benefici dels vehicles de motor, a Cs "no els importaria" la despesa.


DECLARACIONS

Ciprian - Gallardo

Crèiem que després de la pífil de l'Hipòdrom s'haurien replantejat l'estratègia de mobilitat. / És vostè un 'contrabici'.

Your browser doesn’t support HTML5 audio