Acord perquè Sant Cugat impulsi un pacte local contra la bretxa digital

El ple ha aprovat per unanimitat una moció que també preveu fer una diagnosi sobre les dificultats d'accés a la digitalització per part dels ciutadans


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un infant amb un ordinador / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'un infant amb un ordinador / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat impulsarà un pacte local per a la millora de l'accés, l'ús i l'aprofitament digital que eviti la bretxa digital. El ple d'aquest dijous ha aprovat per unanimitat una moció de Junts per Sant Cugat, amb esmenes de l'equip de govern, que també preveu fer 'una diagnosi' sobre aquesta situació. Des de Junts per Sant Cugat, la regidora Sandra Casat ha reconegut l'esforç per part de l'executiu per mitigar aquesta realitat a l'escola, empreses i altres sectors, però aposta per anar més enllà amb una gran campanya informativa.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Per part del govern local ha intervingut la tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern, Lourdes Llorente, que ha assenyalat que la bretxa digital "no és només un tema d'edat, sinó també de capacitació i llenguatge, d'accés als drets reconeguts". Llorente ha explicat, a més, que l'Ajuntament està treballant en un projecte de digitalització de l'administració que ha de permetre agilitzar els processos interns, però també ha de facilitar l'accés a la ciutadania.

El text també proposa la creació de "punts on les persones que no puguin o no vulguin digitalitzar-se puguin informar-se de les diferents campanyes municipals". Per assolir tot plegat, la moció veu clau que aquests recursos es mantinguin i es reforcin "de forma permanent, és a dir, com un servei públic més".


Sandra Casat

Aquesta bretxa és a llarg termini. Sempre hi haurà una distància.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.