L'Ajuntament presenta l'esborrany del pressupost per al 2022, dotat de 151 milions d'euros

La xifra és lleugerament inferior que la del pressupost del 2021 i hauria d'aprovar-se al ple de gener


  • Comparteix:

Imatge de la façana de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la façana de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'equip de govern ha presentat als partits de l'oposició l'esborrany del Pressupost per a l'any 2022. Es tracta d'un pressupost pràcticament de la mateixa quantitat que l'any anterior, i s'ha xifrat en 151 milions d'euros (1,7 milions menys que el 2021). Les pròximes setmanes es presentarà la proposta en Audiència Pública i l'aprovació inicial es portarà al ple ordinari de gener, previst pel dia 24.

Segons ha informat l'Ajuntament mitjançant una nota de premsa, dels 151 milions d'euros totals, 134 corresponen al pressupost ordinari i 17 milions d'euros al pressupost d'inversions. A més, des de l'equip de govern també han avançat la intenció de tornar a implementar una novetat introduïda l'any 2021 que afecta l'organització de les inversions. Així doncs, es faran dotacions globalitzades per àmbits d'actuació i posteriorment s'adaptaran als projectes de cadascun d'aquests àmbits, per evitar que quedin diners immobilitzats en projectes de difícil execució, expliquen.

Efectes de la Covid-19
L'Ajuntament no preveu augmentar els impostos perquè "els ingressos propis s'han mantingut tot i els efectes de la pandèmia", segons apunta el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, en el comunicat. D'altra banda, el consistori compta amb les partides extraordinàries als ajuntaments per part de l'Estat espanyol, de la Generalitat, de la Diputació i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per mitigar les repercussions de la Covid-19, afirmen.

Adaptació constant
Finalment, des de l'equip de govern s'ha volgut destacar la importància de presentar un pressupost "realista", en el sentit que s'adeqüi a les necessitats de la ciutadania. És per això que avancen que el creixement de la població pot requerir una "reformulació a l'alça" del pressupost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.