Junts torna a demanar aturar el Ragull Centre

El grup municipal elevarà la petició al ple amb una moció que demana consens polític i ciutadà en els grans projectes urbanístics


  • Comparteix:

Imatge del solar on s'ubicarà el Ragull Centre / Foto: Ajuntament

Imatge del solar on s'ubicarà el Ragull Centre / Foto: Ajuntament

Junts per Sant Cugat ho té clar: s'ha d'aturar 'de forma immediata' el projecte del Ragull Centre perquè no té prou consens ni polític ni ciutadà. La petició, que ja va exposar en forma d'al·legacions al conveni entre l'Ajuntament i el Grup Ferrer que ha de possibilitar la construcció, queda recollida en una nova moció a la qual reclama treballar els grans canvis urbanístics del municipi amb consens, ja que molts d'ells s'allargaran més enllà del mandat. La formació assegura que 'està en joc la pervivència del model urbanístic de ciutat' i per això també posa el focus en el desenvolupament de la zona de Ca n'Ametller.

Segons el regidor Joan Puigdomènech, el consistori ja va acordar en el seu moment reduir a la meitat el creixement projectat per a Sant Cugat, fet que ha marcat el seu model urbanístic. Ara des de Junts es pregunten si aquest acord segueix vigent. La moció, com ha expressat Puigdomènech, considera que no i marca com a exemple no només el Ragull Centre, sinó també l'àmbit de la nova "centralitat metropolitana" que es projecta a la zona de Ca n'Ametller.

És precisament aquesta visió metropolitana la que no convenç Junts, que defensa que les altres ciutats de l'entorn tenen una altra fesomia i cal que el projecte compti amb consens i tingui una visió santcugatenca.

Per Junts, com es desenvolupin aquests projectes marcarà el model de ciutat de Sant Cugat.

El preu de la llum
Junts per Sant Cugat presenta altres dues mocions al proper ple municipal. Una per aconseguir igualar el pressupost d'Esports a la mitjana de la demarcació de Barcelona i a la de Catalunya, i una altra per reduir el preu de la llum.

Com ha explicat la portaveu de Junts, Carmela Fortuny; aquesta última proposta reclama accions immediates per posar aturador a l'increment del preu de la llum. En concret, insta el govern espanyol a reduir la factura i retornar-la als nivells del 2018. També defensa un model energètic basat en les energies renovables i la garantia d'accés a l'electricitat per a tota la ciutadania.

Pacificació de l'entorn de l'escola Pi d'en Xandri
La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, també s'ha posicionat sobre la pacificació de l'escola Pi d'en Xandri, que no convenç alguns veïns del carrer de Joan Oliver.

"És un conflicte", ha assegurat Fortuny, qui ha reclamat a l'Ajuntament que se segui amb tothom -veïns i AFA- per arribar a un consens. En aquest sentit, Fortuny s'ha mostrat partidària de la necessitat de pacificar els entorns de les escoles, però considera que en aquest cas "s'ha fet de manera unilateral i sense conses".


Joan Puigdomènech

Està en joc la pervivència del model urbanístic de Sant Cugat. El consistori va acordar reduir a la meitat la previsió de creixement de la ciutat, limitant les alçades, enjardinant els entors...



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.