Junts per Sant Cugat reclama més inversió en instal·lacions i promoció de l'esport

El grup municipal proposa, entre d'altres, incrementar un 200% les subvencions a entitats esportives


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una partit de bàsquet en un pavelló de la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una partit de bàsquet en un pavelló de la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat proposa incrementar el pressupost de l'àmbit de l'esport. Segons el grup municipal, Sant Cugat necessita més instal·lacions esportives i més suport a les entitats que treballen aquest àmbit. En concret, i a través d'una moció, Junts planteja incrementar la despesa per habitant en materia d'esports per acostar-la a les mitjanes de la demarcació de Barcelona i de Catalunya, i incrementar un 200% les subvencions a les entitats i agents locals.

Segons el portal de Transparència de la Generalitat, Sant Cugat ha destinat aquest 2021 prop de 7 milions d'euros a Esports. Això suposa uns 70 euros per habitant, un 83% més que l'any anterior. Aquestes xifres situen el municipi per sobre de la mitjana de Barcelona, però per sota de la catalana.

Despesa 2021 / Foto: Generalitat
Despesa 2021 / Foto: Generalitat

És a dir, la ciutat destina 8,30 euros per habitant a promoció i foment de l'esport, i 53,14 a instal·lacions esportives. Unes xifres que, segons Junts, s'haurien d'aproximar a les de la mitjana de la demarcació de Barcelona i a la catalana. La demarcació gasta un 46% més en promoció de l'esport (12,13 euros/habitant) que Sant Cugat, i en canvi gasta una xifra similar en instal·lacions esportives (53,40 euros/habitant). La mitjana catalana representa un 76% més (14,61 euros/habitant) per a foment de l'esport i un 52% més (81,12 euros/habitant) en instal·lacions.

Despesa en promoció / Foto: Generalitat
Despesa en promoció/ Foto: Generalitat

Despesa en instal·lacions / Foto: Generalitat
Despesa en instal·lacions / Foto: Generalitat

De fet, i tal com recull la moció presentada per Junts, les xifres s'agreugen si es comparen amb anys anteriors. El 2020, Sant Cugat va destinar 38,26 euros a esports, un 12,29% menys que l'any anterior i lluny de les mitjanes de la demarcació de Barcelona (113,22 euros) i de Catalunya (131 euros). Això va suposar 7 euros per habitant en promoció de l'esport i 29 en instal·lacions esportives.

Despesa 2020 / Foto: Generalitat
Despesa 2020 / Foto: Generalitat

Davant aquestes xifres, i tenint en compte que el Pla estratègic de l'Esport marca una millora del pressupost i dels espais per a la pràctica esportiva, Junts demana incrementar el pressupost destinat a Esports un 2 milions d'euros més i les subvencions a les entitats un 200% més.

També proposa crear línies de suport específic a entitats amb esportistes de primer nivell, i mecanismes perquè cap infant o adolescent es quedi sense fer esport per motius econòmics o d'espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.