Vallès i Brugarolas ja coneixen el reglament per a les primàries de Junts per ser alcaldable el 2023

Segons el nou reglament, per ser candidat a les primàries no cal ser afiliat de Junts per Catalunya


  • Comparteix:

Alguns dels regidors de Junts per Sant Cugat, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Alguns dels regidors de Junts per Sant Cugat, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Catalunya ha celebrat aquest dissabte el seu Consell Nacional, en què ha aprovat el reglament per a les eleccions municipals del 2023. Un dels punts més destacats del reglament matisa que per ser candidat a les primàries no cal ser afiliat de Junts per Catalunya, però sí que cal ser-ho per votar l'alcaldable. La santcugatenca i consellera nacional de Junts per Catalunya pel Vallès Occidental Sabadell, Esther Alòs, ha participat en el Consell Nacional i ha explicat que el reglament de les primàries que s'ha aprovat aquest dissabte és molt semblant al que ja tenien, però amb una esmena incorporada: es pot avalar més d'un candidat. D'aquesta manera, els dos membres de Junts per Sant Cugat que han anunciat que volen ser alcaldables, Carles Brugarolas i Josep Maria Vallès, es podrien presentar 'si reuneixen els avals i s'inicia el procés', tal com ha dit Alòs.

"Si al final decideixen fer una llista conjunta, només se'n presentaria un. Però com que encara no s'ha iniciat aquest procés, ara com ara només sabem la intenció de dues persones de presentar-se. Veurem si s'acaben presentant per separat o acabem tenint només una única persona", afegeix la consellera nacional de Junts per Catalunya pel Vallès Occidental Sabadell.

Una altra ratificació del Consell Nacional és que la figura de responsable de política municipal pot ser acordada des de la comarca, la vegueria o des de l'ens local. D'altra banda, les ràtios de les persones que constitueixen la comissió municipal territorial es manté: dos de nacional, dos de vegueria, dos de comarca i dos de municipis.










Esther Alòs

Si al final decideixen fer una llista conjunta, només se'n presentaria un. Però com que encara no s'ha iniciat aquest procés, ara com ara només sabem la intenció de dues persones de presentar-se. Veurem si s'acaben presentant per separat o acabem tenint només una única persona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.