Vallčs i Brugarolas ja coneixen el reglament per a les primŕries de Junts per ser alcaldable el 2023

Segons el nou reglament, per ser candidat a les primŕries no cal ser afiliat de Junts per Catalunya

Alguns dels regidors de Junts per Sant Cugat, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mčdia

Política

Publicat el 15/gen/22 per Maria Bragós

Junts per Catalunya ha celebrat aquest dissabte el seu Consell Nacional, en quč ha aprovat el reglament per a les eleccions municipals del 2023. Un dels punts més destacats del reglament matisa que per ser candidat a les primŕries no cal ser afiliat de Junts per Catalunya, perň sí que cal ser-ho per votar l'alcaldable. La santcugatenca i consellera nacional de Junts per Catalunya pel Vallčs Occidental Sabadell, Esther Alňs, ha participat en el Consell Nacional i ha explicat que el reglament de les primŕries que s'ha aprovat aquest dissabte és molt semblant al que ja tenien, perň amb una esmena incorporada: es pot avalar més d'un candidat. D'aquesta manera, els dos membres de Junts per Sant Cugat que han anunciat que volen ser alcaldables, Carles Brugarolas i Josep Maria Vallčs, es podrien presentar 'si reuneixen els avals i s'inicia el procés', tal com ha dit Alňs.

"Si al final decideixen fer una llista conjunta, només se'n presentaria un. Perň com que encara no s'ha iniciat aquest procés, ara com ara només sabem la intenció de dues persones de presentar-se. Veurem si s'acaben presentant per separat o acabem tenint només una única persona", afegeix la consellera nacional de Junts per Catalunya pel Vallčs Occidental Sabadell.

Una altra ratificació del Consell Nacional és que la figura de responsable de política municipal pot ser acordada des de la comarca, la vegueria o des de l'ens local. D'altra banda, les rŕtios de les persones que constitueixen la comissió municipal territorial es manté: dos de nacional, dos de vegueria, dos de comarca i dos de municipis.










DECLARACIONS

Esther Alňs

Si al final decideixen fer una llista conjunta, només se'n presentaria un. Perň com que encara no s'ha iniciat aquest procés, ara com ara només sabem la intenció de dues persones de presentar-se. Veurem si s'acaben presentant per separat o acabem tenint només una única persona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio