Puigneró: 'Catalunya pateix repressió judicial, policial i també lingüística'

El vicepresident de la Generalitat critica la ratificació del TSJC de la sentència que obliga a impartir a les escoles catalanes el 25% de les classes


Temes relacionats

Acció contra les pancartes de suport a l'escola en català a diversos centres educatius de Sant Cugat (20/gen/22)

Diferents centres educatius desperten amb pancartes de suport al català a les escoles (17/gen/22)

Suport del ple a la immersió lingüística a les escoles catalanes (23/des/21)


  • Comparteix:

El vicepresident de la Generalitat, el santcugatenc Jordi Puigneró, aposta per 'reforçar' la llengua catalana i lamenta que el país pateix 'repressió judicial, policial i també lingüística'. En una entrevista a Cugat Mèdia, Puigneró ha criticat la sentència, ferma des d'aquest divendres, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a impartir a les escoles catalanes el 25% de les classes en castellà. El santcugatenc assegura que el Govern farà 'tot el possible per fer que el català sigui preservat'. En aquest sentit, preguntat per si l'executiu català es planteja la desobediència a la sentència, Puigneró diu que no es descarta 'cap acció en un tema tan important'.

Per al conseller de Polítiques Digitals i Territori és preocupant "la deriva de l'Estat espanyol" quant a la "no protecció" de la llengua catalana. "Si alguna llengua està patint les conseqüències de la globalització per ser minoritària, és el català", ha reflexionat. Puigneró ha criticat que el TSJC emeti una sentència que neix de "la petició de poques famílies" i que posa en perill la immersió lingüística, que valora com "un instrument de consens al país".

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat aquest divendres ferma la sentència que obliga a impartir a les escoles catalanes el 25% de les classes en castellà i dona dos mesos a la Generalitat per executar-la. El TSJC ha dictat aquest decret després de rebre testimoni del Tribunal Suprem, que va rebutjar el recurs que havia presentat la Generalitat contra la sentència emesa pel tribunal català el 16 de desembre del 2020. Aquest procediment el va iniciar el Ministeri d'Educació del govern del PP. Tot i que la resolució és ferma, sí que es pot presentar un recurs tècnic de reposició en un termini de cinc dies.


Jordi Puigneró

La repressió que estem patint des de fa molts anys judicial i policial ara també és lingüística. Si alguna llengua està patint les conseqüències de la globalització és el català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.