L'EMD vol aprovar aquest any el Pla Especial de la futura 'centralitat principal' de Valldoreix


  • Comparteix:

L'eliminació de les torres d'alta tensió i la compra d'uns terrenys privats, dos problemes encara per resoldre

L'eliminació de les torres d'alta tensió i la compra d'uns terrenys privats, dos problemes encara per resoldre

L'equip de govern de l'EMD preveu presentar aquest any el Pla Especial per definir la centralitat principal de Valldoreix a la zona del Casal de Cultura. Per aconseguir el seu objectiu, l'EMD ha de resoldre encara l'eliminació de les torres d'alta tensió que ocupen una part del terreny reservat per construir una nova 'plaça del poble' i negociar amb el propietari d'un terreny dins el mateix sector i que actualment no és de titularitat pública

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, s'ha fixat com a objectiu per aquest any poder tenir enllestida la redacció d'un Pla Especial que concreti els usos i els equipaments de la futura 'centralitat principal' de Valldoreix, que s'ubicarà a l'entorn de l'actual Casal de Cultura. L'equip de govern de l'EMD vol ampliar el Pla Especial previst en l'anterior mandat i ubicar en aquella zona nous comerços, una sala polivalent per realitzar activitats culturals i un petit cinema, tot plegat al voltant d'una nova plaça cívica que serveixi d'espai de trobada dels valldoreixencs.

La presidenta del'EMD, Montserrat Turu, s'ha mostrat confiada que el Pla Especial es podrà presentar a l'Ajuntament i la Generalitat aquest mateix any, per començar a elaborar el projecte d'obres l'any vinent.

Montserrat Turu

Esperem poder presentar aquest any el Pla Especial a l'Ajuntament per poder-lo discutir i aprovar. L'any vinent, es proposaria un projecte d'obres per construir els nous equipaments.


De moment, però, l'EMD ha de solventar dos esculls importants abans de fer realitat el Pla Especial. Es tracta de l'eliminació de les torres d'alta tensió que hi ha a la zona del Casal i de l'adquisició d'una parcel·la de terreny que encara no és propietat de l'EMD. Montserrat Turu.

Montserrat Turu

Estem veient com podem resoldre l'eliminació de les torres d'alta tensió. També estem negociant amb la propietat l'adquisició d'una part del terreny que no és de l'EMD.


Turu ha explicat també que, davant les dificultats econòmiques i financeres que pateix l'EMD, les obres de construcció de la centralitat principal es finançaran molt probablement per fases, després de decidir quins són els equipaments més prioritaris.

Pel que fa a l'oferta comercial que s'instal·larà a l'entorn de la nova plaça cívica, l'EMD ha incorporat els paràmetres que proposa el Pla d'Ordenació d'Equipaments Comercials (POEC) que està acabant d'elaborar l'Ajuntament, i encarregarà, a més, un estudi complementari per aprofondir en les demandes específiques de la població de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.