'Cas 3%': l'Ajuntament demana el retorn de 143.800 euros en comissions il·legals i un any de presó per a Osàcar (CDC) i Sumarroca (Teyco)

'El País' ha avançat el contingut de l'escrit d'acusació de l'Ajuntament a Convergència i al PDeCAT pel 'cas 3%'


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la plaça dels Rabassaires de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la plaça dels Rabassaires de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat, com a acusació particular en el judici del 'cas 3%', reclama el comís de 143.800 euros en presumptes comissions il·legals. En l'escrit d'acusació, avançat pel diari 'El País' i al qual també ha tingut accés Cugat Mèdia, el consistori només fa referència a l'adjudicació a la constructora Teyco de la promoció d'habitatge públic a la plaça dels Rabassaires. Així, la corporació municipal demana un any de presó a l'extresorer de CDC Daniel Osácar i el pagament d'una multa de 287.600 euros per tràfic d'influències; i un any de presó per a l'administrador de Teyco, Jordi Sumarroca, així com el pagament d'una multa de 9,2 milions (el doble del benefici que va obtenir per l'adjudicació), pel mateix motiu.

Segons l'escrit d'acusació, Sumarroca i Osácar van actuar "de comú acord entre sí i en concert amb altres persones que no han estat determinades durant la fase d'instrucció, però que tindrian vincles i ascendència" sobre el consistori i l'empresa pública d'habitatge, Promusa. El text també indica que l'administrador de Teyco era "coneixedor que resultaria adjudicari de l'obra" de Rabassaires arran dels donatius que "havia efectuat o s'havia compromès a fer en favor de les fundacions vinculades amb CDC, CATDEM i Fòrum Barcelona". Per això, hauria efectuat "una rebaixa del 9,71% del preu" de l'adjudicació, que va propiciar que guanyés la licitació, amb un projecte pressupostat en 4,6 milions d'euros.

L'Ajuntament, en l'escrit d'acusació, creu que aquesta alteració del procediment de contractació es pot donar per dos motius: per "les pressions exercides des del departament financer de CDC", i assenyalen directatemt Osácar i Sumarroca, o bé per donacions que Sumarroca va fer a les fundacions afins a Convergència.

El consistori assenyala com a evidència de "la contraprestació obtinguda" per CDC un correu que Osácar va enviar a Sumarroca on li demana la certificació de dues donacions de Teyco a les fundacions del partit de 50.000 euros cadascuna i una més de 43.800 (en total, sumen 143.800 euros, que és la quantitat que reclama l'Ajuntament). Ara, el consistori demana que CDC, i el PDeCAT com a partit successor, responguin per haver-se beneficiat de la comissió i, per això, demana el comís de l'import total, el qual haurien d'assumir Osácar i les dues formacions polítiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.