Així serà el nou Ragull Centre

El conveni amb els laboratoris Ferrer s'haurà d'aprovar al ple municipal del 21 de febrer


  • Comparteix:

El 'rebuig majoritari' a l'edifici de planta +10 d'alçada del Ragull Centre, que s'ubicarà als terrenys propietat dels laboratoris Ferrer, ha motivat el redisseny del projecte. Un redisseny que inclou la reducció de les 10 plantes (més la planta baixa) inicials previstes a les cinc, sis i set que tindran els nous edificis (més la planta baixa), esglaonats i més compactes. A més, un estudi d'ombres ha confirmat que els canvis d'alçada dels edificis evitaran que aquests projectin la seva ombra als patis dels centres escolars de la zona, una de les preocupacions dels veïns i les afes. Tot plegat ja ho va avançar Cugat Mèdia fa unes setmanes i ho ha ampliat l'alcaldessa, Mireia Ingla, aquest dilluns, a la sessió extraordinària del Consell de barri del Centre Est.

L'alcaldessa ha assegurat que les modificacions responen als comentaris del veïnat i a les al·legacions de l'oposició, i ha avançat que el pròxim pas serà l'aprovació del conveni amb els laboratoris Ferrer (que inclou el nou disseny) al ple de febrer, previst el dilluns 21. Un ple en el qual l'equip de govern aprofitarà, també, per respondre formalment a les al·legacions rebudes.

D'altra banda, l'alcaldessa ha recordat que l'objectiu principal del projecte és incrementar l'habitatge públic, però que això no prohibeix que es puguin fer altres millores al barri. En aquest sentit, ha avançat que el Torrent d'en Xandri es convertirà en una rambla amb zones verdes, i que es projectaran nous espais verds i més oberts per on transitar lliurement.

Mireia Ingla
Mireia Ingla durant la sessió informativa al a Casa de Cultura / Foto: Ajuntament


Usos específics del Ragull Centre
El conveni que s'aprovarà al ple permetrà la construcció d'un total de 118 habitatges, 3.200 m2 de locals comercials, 2.800 m2 d'equipaments i serveis públics, 308 places d'aparcament soterrat i un nou espai públic urbanitzat i enjardinat.

L'habitatge públic, que representa el 61% del total, serà únicament de lloguer, estarà gestionat per PROMUSA i inclourà, concretament, 42 edificis HPO i 30 habitatges dotacionals, destinats a persones joves i gent gran. El 39% restant correspon a 46 habitatges de renda lliure.

L'espai comercial permetrà la ubicació d'un supermercat d'una superfície màxima de 1.600 m2. Els 1.600 m2 restants es destinaran a locals i comerços de proximitat. Ingla també ha afirmat que han rebut moltes propostes per l'ús dels 2.800 m2 d'equipament públic, però que encara no hi ha res definit.


Mireia Ingla

No hem perdut res, perquè la proposta inicial contemplava més zona verda. Així que teníem espai per reduir l'alçada i augmentar l'amplada.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No s’ha consensuat prou aquesta tema, després del clamorós rebuig de la primera proposta, queda pendent el tema mediambiental , que es que aquest conjunt de vivendes , es facin a tocar literalment , d’una industria farmacèutica, cal i crec que no es te un informe al respecte.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 8/feb/22


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.