Junts vol que els usos de la masia de Torre Negra es decideixin amb un procés participatiu

Junts també presentarà mocions perquè les entitats bancàries mantinguin l'atenció presencial i una altra per defensar la figura de l'autònom


  • Comparteix:

Imatge de l'exterior de la masia de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'exterior de la masia de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

Els usos de la masia de Torre Negra, el tancament d'oficines de les entitats bancàries i el nou sistema de cotització dels autònoms són els temes de les tres mocions que Junts per Sant Cugat presentarà al ple municipal de febrer, previst per dilluns vinent. De totes elles, la que fa referència a les entitats financeres és, probablement, la que encara està més verda, ja que des de Junts tenen la intenció que esdevingui institucional i, per aconseguir-ho, han d'acabar de negociar el segon acord de la moció amb la CUP-PC.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE LES ENTITATS BANCÀRIES

En tot cas, la regidora de Junts per Sant Cugat Sandra Casat ha explicat el primer acord de la moció, segons el qual proposen fer una diagnosi sobre l'atenció que rep la gent gran per part de les entitats financeres a Sant Cugat. Segons ha dit, es tracta d'una moció que continuaria amb la línia de treball encetada amb la moció, presentada també per Junts, i aprovada per unanimitat al ple de desembre, per impulsar un pacte local contra la bretxa digital.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE TORRE NEGRA

Respecte a la moció dels futurs usos de la masia de Torre Negra, recentment adquirida per l'Ajuntament de Sant Cugat, el regidor Josep Maria Vallès ha exposat la proposta i ha explicat els diferents acords que es plantejaran. Entre ells, destaquen la creació d'una comissió que defineixi el pla d'usos de la masia i la convocatòria d'un procés participatiu perquè qualsevol entitat o ciutadà pugui presentar les seves propostes. "Donat que serà un equipament de la ciutat, com més propostes arribin, més enriquidor serà el procés", ha exposat Vallès.
CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE ELS AUTÒNOMS

Finalment, el regidor Albert Salarich, ha exposat la moció relacionada amb la revisió de les cotitzacions de les persones autònomes, de les quals, segons ha dit, a Sant Cugat n'hi ha 9.471 d'inscrites. Els principals acords d'aquesta moció inclouen instar a les administracions públiques a defensar i promoure la figura de l'autònom, a legislar per promoure l'activitat econòmica real i el creixement de les activitats de les persones autònomes, i a reformular la proposta de reforma de les quotes, "pensant en els més petits perquè es puguin fer grans".






Sandra Casat

Han tancat un 64% de les oficines de les entitats financeres, i els serveis s'han limitat molt, i s'han de sol·licitar en línia, i això no sempre està a l'abast de tothom.

Josep Maria Vallès

Com és un equipament de tots els santcugatencs, també volem obrir un procés participatiu, perquè les entitats i la ciutadania pugui fer propostes que la comissió valori.

Albert Salarich

Volem defensar i promoure la figura de l'autònom, legislar per promoure l'activitat econòmica real i demanar que es pensi en que els petits autònoms es puguin fer més grans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.