Juan Milián (PP): 'Els indults són la porta a un segon procés'

El coordinador d'Estratègia Política i Comunicació del PP de Catalunya ha presentat a Sant Cugat el seu llibre 'El proceso español'


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Álvaro Benejam i Juan Milián, aquest dimarts al Casal Torreblanca / Foto: Cugat Mèdia

D'esquerra a dreta, Álvaro Benejam i Juan Milián, aquest dimarts al Casal Torreblanca / Foto: Cugat Mèdia

El coordinador d'Estratègia Política i Comunicació del PP de Catalunya, l'exdiputat Juan Milián, considera que els indults als presos de l'1-O poden reactivar l'activisme independentista. Considera que la sortida de la presó dels impulsors del referèndum 'són la porta a un segon procés, que no es produirà ara, però segurament sí d'aquí a un, dos o tres anys'. És una de les preocupacions que recull al llibre 'El proceso español' (Deusto, 2021), que ha presentat aquest dimarts al Casal Torreblanca.

L'obra, ha explicat Milián a Cugat Mèdia, recull "el punt de vista d'una persona preocupada que va viure el procés català i certes dinàmiques que fan que una societat pròspera entri en decadència i en un procés de divisió i enfrontament". Es tracta d'una dinàmica que, assegura, està propiciada des de Madrid pel govern de coalició del PSOE amb Podem, i des de Catalunya per la Generalitat.

Milián considera que amb l'empresonament dels líders de l'1-O es va acabar el procés independentista i que, amb els indults, es revifa l'anhel sobiranista. "Després dels indults veiem com la presidenta del Parlament amenaça amb la desobediència i com Aragonès planteja la mobilització contra la Constitució", explica l'exdiputat popular.

Ha donat pas a l'autor el president del PP de Sant Cugat, Álvaro Benejam, que considera que la polarització que es viu tant a Catalunya com a l'Estat espanyol es replica a Sant Cugat. Per a Benejam, des del seu partit han patit "el rebuig per part de qui diu que el PP és un partit feixista i que forma part de l'operació de l'Estat contra Catalunya". Aquest assenyalament, apunta l'exregidor, suposa una "divisió total", que s'ha materialitzat, lamentat, en "actes d'assetjament i amenaces" cap a persones del seu partit.




Juan Milián

Just després dels indults veiem com Borràs amenaça amb la desobediència, Aragonès amb tornar a la mobilització contra la Constitució. Aquests indults són la porta a un segon procés.

Álvaro Benejam

Sant Cugat és un exemple del que ha passat: ha replicat tot el que ha passat al conjunt de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.