Els alcaldes i alcaldesses d'ERC es troben a Sant Cugat per treballar pel municipalisme

Dotar els ajuntaments d'un major finançament ha estat el punt fort de la trobada


  • Comparteix:

Taula Municipalista d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Cugat / Foto: ERC Sant Cugat

Taula Municipalista d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Cugat / Foto: ERC Sant Cugat

Ampliar el finançament dels ajuntaments i treballar en el reequilibri territorial han estat els principals objectius de la trobada d'alcaldes d'ERC convocada aquest dimecres a Sant Cugat. La Taula Municipalista ha comptat amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, qui ha reivindicat el treball del govern català en l'àmbit municipal. També hi han participat l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la secretària de Coordinació de Política Supramunicipal d'ERC, Laia Cañigueral. Totes dues han defensat la importància de la política municipal.

Vilagrà també ha afirmat que "Catalunya és molt diversa", fent referència a les diferències entre les ciutats metropolitanes i els pobles i viles més petites. La consellera de Presidència ha explicat que el Govern està treballant en polítiques de reequilibri territorial, així com la problemàtica actual dels secretaris i secretàries interventores dels municipis amb menys població on "no troben personal per fer aquestes tasques".

De la seva banda, la secretària de Coordinació de Política Supramunicipal d'ERC, Laia Cañigueral, ha posat en valor el "paper clau" d'ERC en el món municipal, afirmant que "són el primer partit municipalista del país".

De fet, Ingla ha posat de relleu el treball del govern local per garantir la qualitat de vida i el benestar de les persones. L'alcaldessa ha defensat que "tothom que viu a Sant Cugat, té dret de continuar fent-ho". L'alcaldessa també ha concretat que la secció local del partit ja està treballant per formalitzar l'elecció del candidat republicà a l'alcaldia, com ja han fet en altres municipis. "Nosaltres ho estem treballant i també en breu ho farem, perquè el partit ho està fent en aquest primer trimestre, d'escollir candidats i, per tant, en breu també nosaltres ho anunciarem", ha detallat Ingla.








Laura Vilagrà

Volem estar sempre al costat dels governs locals. Volem millorar el seu finançament. Volem millorar, doncs, la relació que tenim donant tota la importància que té el món municipal. I en aquest sentit, alguns apunts. Primer, amb aquest pressupost actual, hem millorat els diners que rebran aquest any els ajuntaments, els consells comarcals i altres entitats municipals.

Laia Cañigueral

ERC té un paper clau perquè som el primer partit municipalista del país. Representem a més de 360 alcaldies i per això, defensem i representem la Catalunya sencera.

Mireia Ingla

Nosaltres ho estem treballant i també en breu ho farem, perquè el partit ho està fent en aquest primer trimestre, d'escollir candidats i, per tant, en breu també nosaltres ho anunciarem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.