Queixes al consell de barri extraordinari sobre el projecte Ragull

El conveni entre l'Ajuntament i Laboratoris Ferrer, que farà possible el projecte, s'aprovarà dilluns vinent al ple municipal de febrer


  • Comparteix:

Una veïna, Mireia Ingla i Esther Madrona, al consell extraordinari / Foto: Lali Puig

Una veïna, Mireia Ingla i Esther Madrona, al consell extraordinari / Foto: Lali Puig

Una trentena de veïns ha assistit aquest dimecres al consell de barri extraordinari de Centre Est sobre el Ragull Centre. Després d'un repàs per part de l'alcaldessa al projecte, s'ha obert el torn de paraula, durant el qual el veïnat ha exposat, majoritàriament, el seu descontentament amb els detalls del projecte. Un projecte que es farà realitat mitjançant un conveni entre l'Ajuntament i els laboratoris Ferrer i que està previst que s'aprovi dilluns vinent al ple de febrer. De fet, aquesta mateixa sessió ja s'havia celebrat, però un error en la convocatòria ha obligat l'equip de govern a repetir-la.

La falta de participació ciutadana, el benefici econòmic de Laboratoris Ferrer, la congestió de la mobilitat a la zona, el greuge cap al comerç local per la implementació d'un gran supermercat, la preocupació per la generació de 'guetos', la massificació del barri, la proximitat de les fàbriques i l'alçada dels edificis segueixen sent les principals queixes i preocupacions del veïnat.

L'equip de govern ha respost demanant calma i optimisme als implicats. "Vam fer aquesta prèvia, per conèixer de primera mà les inquietuds, vam fer un retorn, de la prèvia, i avui, també, ho hem fet al consell de barri, que és on tocava acabar-ho. Forma part de tot plegat resoldre inquietuds, estic segura que n'hem resolt moltes. I també entenc que hi hagi persones a qui li pugui generar rebuig, però jo crec que hi ha moltes de les coses que ja s'aniran aclarint", ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla.

"No ens espantem, tot el que no funcioni es resoldrà i, d'entrada, el plantejament, és molt correcte", ha afegit el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch. A més, el tinent d'alcaldia també ha volgut posar èmfasi en el fet que, si no s'hagués arribat a aquest acord amb Laboratoris Ferrer, "l'empresa tenia previst construir un supermercat immens a la parcel·la, i això sí que hauria estat un greuge pel comerç local".

El contrapunt de la trobada l'ha posat l'historiador Jordi Casas -i exregidor d'Iniciativa-, que ha volgut expressar el seu desconcert cap a la visió negativa dels veïns. Casas ha retret que "tothom vol protecció oficial, però ningú la vol al costat de casa" i ha demanat que "no es repeteixi el que va passar a Can Cabassa", fent referència a una promoció de protecció oficial que mai es va arribar a construir per les reticències dels veïns.


Mireia Ingla

Vam fer aquesta prèvia, per conèixer de primera mà les inquietuds, vam fer un retorn, de la prèvia, i avui, també, ho hem fet al consell de barri, que és on tocava acabar-ho. Forma part de tot plegat resoldre inquietuds, estic segura que n'hem resolt moltes. I també entenc que hi hagi persones a qui li pugui generar rebuig, però jo crec que hi ha moltes de les coses que ja s'aniran aclarint.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.