El Castell de Canals i Can Monmany s'inclouran al llistat de visites escolars del municipi

Així ho ha aprovat la junta de veïns de Valldoreix, en una sessió on també s'ha acordat fer una festa major més participativa

Minut de silenci a la junta de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 17/feb/22 per Sara Bella

L'EMD de Valldoreix traslladarà a l'Ajuntament de Sant Cugat la voluntat d'incloure el Castell de Canals i la Masia de Can Monmany al llistat de sortides culturals de les escoles de Sant Cugat. Així ho ha aprovat la junta de veïns de Valldoreix, per unanimitat. Tot i això, el portaveu municipal de Ciutadans, José Miguel García, ha lamentat que la moció, presentada pel PSC, no fos 'més ambiciosa' i anés 'més enllà de les escoles'. La junta també ha aprovat per unanimitat la moció del grup municipal d'ERC-MES per una Festa Major de Valldoreix més participativa.

Així, la junta ha acordat, per un costat, obrir la comissió de Festa Major a totes les entitats i a la ciutadania i, per l'altre, realitzar un procés participatiu per decidir el contingut de la Nit Jove. Tant en la presentació de la moció per part del vocal d'ERC-MES Lluc Cahís com en les intervencions de la resta de vocals de l'oposició, s'ha valorat molt positivament la feina feta els darrers anys per l'equip de govern. Aquest fet ha convençut els vocals de Junts a votar també a favor de la moció, tot i que, com ha dit el seu portaveu, Bernat Gisbert, no ho tenien previst.

Altres mocions presentades
La junta ha desestimat la moció presentada per la CUP-PC per la derogació de les reformes laborals del 2012 i la recentment aprovada pel govern de l'Estat espanyol, amb els vots a favor, dels vocals d'ERC-MES i el de la CUP-PC, els sis vots en contra de la resta de vocals. D'altra banda, segons ha explicat el president de la junta, Josep Puig, la moció de l'equip de govern per demanar a l'Ajuntament de Sant Cugat la modificació del PGM, en el sector sud de Valldoreix, s'ha retirat de l'ordre del dia "a l'espera de seguir conversant amb el veïnat".

Aprovació inicial de l'arranjament del carrer del Pont
La junta també ha aprovat inicialment per unanimitat el projecte d'urbanització de la cruïlla del carrer del Pont amb el carrer de la Colombina, amb un pressupost total de 525.526,39 euros.

Modificació pressupostària
La modificació del pressupost s'ha aprovat malgrat l'abstenció de Ciutadans. Les partides més destacades que s'han modificat són la de promoció econòmica i del comerç, a la qual s'han afegit 11.500 euros als 20.500 previstos inicialment, i la relativa al contracte del servei de biblioteca, que ha passat de 47.742,96 euros a 63.087,96 euros.

A més, s'ha incorporat una partida per la creació de la nova web de l'EMD de 10.890 euros, una altra per la redacció d'un nou pla director del Castell de Canals, de 10.406 euros, i una per adquirir equips de so i llum per la nau de cultura, de 11.121,11 euros. Aquests equips seran portàtils, de manera que quan Valldoreix tingui un nou espai cultural, es podran seguir utilitzant.

Precs i preguntes
Al torn de preguntes de l'oposició, la portaveu del PSC, Susanna Casta, ha demanat al govern que el pla d'equipaments de Valldoreix es faci arribar a la ciutadania abans de l'audiència pública del 2 de març, però la vocal de Junts Elena Degollada li ha aclarit que no volia "posar deures" als veïns, i que aquests ja s'assabentarien del contingut del pla a la sessió.

El vocal portaveu d'ERC-MES, Lluc Cahís, per la seva banda, s'ha mostrat interessat pel desenvolupament del pla de joventut, i el vocal de Junts Bernat Gisbert l'ha convidat a participar en la pròxima trobada amb Quòrum Consultors, l'empresa que està desenvolupament el projecte. El portaveu de la CUP-PC, Ferran Margineda, s'ha preguntat per l'estat de l'ordre de desnonament contra un veí del carrer Sant Jaume, i el president de l'EMD, Josep Puig, li ha dit que "l'expedient està caducat i no hem fet res, deliberadament, perquè l'ordre es reiniciï".

A l'inici de la sessió, a proposta de Susanna Casta, la junta de l'EMD ha fet un minut de silenci per les dones assassinades a causa de la violència masclista.


DECLARACIONS

José Miguel García

Comparteixo la rellevància d'aquests dos elements patrimonials, però com que també considero essencial el retorn a la ciutadania, ens hauria agradat que la moció tingués més ambició.

Your browser doesn’t support HTML5 audio