El Bar Catalunya se salva de l'enderroc

El ple ha aprovat la modificació del PGM que permet protegir l'edifici i la façana


  • Comparteix:

Imatge del Bar Catalunya / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Imatge del Bar Catalunya / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

L'edifici i la façana del Bar Catalunya, que va tancar ara fa gairebé un any per la voluntat de la propietat de construir-hi habitatges, han quedat protegits de l'enderroc. El ple municipal ha donat llum verda aquest dilluns amb els vots de l'equip de govern a l'aprovació provisional de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que permet aquesta protecció, que inclou també la casa pagesa del costat. Ara només queda que la Generalitat doni el vistiplau final. Així, el propietari podrà construir-hi, però preservant els edificis i la façana. De la seva banda, Junts hi han votat en contra perquè la modificació no compta amb l'acord amb la propietat, i Cs s'hi ha abstingut. La regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, també hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MODIFICACIÓ

Es tracta d'un edifici construït entre el 1933 i el 1936, una de les poques mostres que queden a la ciutat d'arquitectura racionalista. Fins ara només estava protegida explícitament la façana, però amb la modificació també ho està ara l'interior, tant la planta baixa com els habitatges de sobre.

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat que s'ha passat l'edificabilitat cap a l'interior, fet que permet protegir l'edifici, però també donar sortida als drets urbanístics del propietari.

Aquesta protecció, però, no pot incidir en l'activitat que finalment tindrà la planta baixa que fins ara acollia el Bar Catalunya. De fet, l'Ajuntament tampoc ha pogut arribar a un acord per adquirir els mobles de l'establiment.

La modificació en l'edificabilitat per part de l'Ajuntament arriba sense que s'hagi arribat a un acord amb la propietat, un fet que el regidor de Junts Joan Puigdomènech ha lamentat. "Avui l'Ajuntament ha decidit tirar pel dret, una via que és més lenta i complicada".




Francesc Duch

Parteix de la preservació del patrimoni. S'havien proposat enderrocar els edificis del Bar Catalunya i el del costat. No només és una preservació, sinó que també respecta els drets dels privats.

Joan Puigdomènech

Han passat set mesos de l'acord per reunir-se amb la propietat i aquesta trobada no s'ha produït. Avui l'Ajuntament ha decidit tirar pel dret, una via que és més lenta i complicada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.