El Ragull Centre tira endavant tot i l'advertència de Junts de portar-ho als tribunals

Tant Junts com Cs demanen aturar el projecte que consideren que anteposa al benefici de Ferrer al de la ciutat


  • Comparteix:

El Ragull Centre continua endavant. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns de manera definitiva i amb els vots de l'equip de govern el conveni entre l'Ajuntament i els laboratoris Ferrer que ha de permetre requalificar el solar industrial per construir-hi 118 habitatges, implantar una superfície comercial i afegir un nou equipament per a la ciutat. El projecte, però, ha topat de nou amb l'oposició, que rebutja aquest acord en considerar que es tracta d'un projecte que beneficia principalment el grup Ferrer, per sobre del guany per a la ciutat. De fet, la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha advertit que activaran les 'eines jurídiques' per aturar un conveni que consideren, a més, que és nul per defectes de forma.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ EL CONVENI

De moment, el conveni s'ha blindat jurídicament davant imprevistos que puguin aturar o modificar el projecte, segons va afirmar el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, i ha incorporat en el seu annex gràfic les modificacions sorgides de les inquietuds dels veïns, com la qüestió de l'alçada.

Tot i així, les al·legacions presentades han estat desestimades, ja que l'Ajuntament considera que fan referència a aspectes urbanístics, de mobilitat i valoracions econòmiques que s'hauran d'abordar més endavant amb la tramitació dels instruments urbanístics que permetran la construcció.

Les intencions de l'Ajuntament i de Ferrer preveuen 3.580 metres quadrats d'habitatge públic (39,64%) i 5.450 (60,35%) lliures. Un repartiment que s'acabarà d'ajustar al 40% que marca la llei amb la tramitació del planejament i que a més incorpora 2.250 metres quadrats més d'habitatge dotacional. En xifres rodones això equivaldrà a un total de 118 pisos: 42 públics, 30 dotacionals i 46 lliures. L'acord final també manté igual la superfície comercial prevista, 3.200 metres quadrats, dels quals la meitat correspondran a locals i l'altra un gran espai on es podria implantar un supermercat, així com 2.800 metres quadrats d'equipaments.

Per a Duch, el Ragull Centre és un exemple clar d'"interès públic". "És una proposta on l'Ajuntament no hi tenia res i amb aquest conveni es fa possible que la ciutat tingui un terreny on construir 72 habitatges de protecció oficial, serveis, comerç, equipaments i espai públic", ha reiterat Duch.

Una visió que no comparteixen des de l'oposició, que ha carregat sobretot contra la manca de justificació econòmica del projecte i la requalificació d'un terreny industrial. La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha assegurat que Ragull Centre obre la porta a altres intencions similars d'empreses i "l'arbitrarietat està prohibida quan es parla d'interès públic". Per Fortuny és un projecte "poc transparent" on no hi guanya ni la ciutat, ni el comerç, ni l'interès general, sinó qui guanya és "la família Ferrer".

A més, la portaveu de Junts considera el conveni "nul" per defectes formals, fet pel qual ha anunciat que activaran "les eines jurídiques" per aturar-lo, especialment tenint en compte que hi ha altres zones de la ciutat on es pot desenvolupar habitatge.

En la mateixa línia, el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha reiterat que es tracta d'un projecte sense suport al qual "preval el benefici particular al general".

Plataforma Aturem Ragull Centre
Davant l'aprovació definitiva del conveni, la plataforma Aturem Ragull Centre ha intervingut durant l'audiència pública. "Recordarem el que heu votat", ha afirmat Maria José Muñoz, en nom de la plataforma, durant la intervenció, a la qual n'ha fet responsables els 13 regidors de l'equip de govern.

I és que, en un comunicat, Aturem Ragull Centre considera que l'operació respon als interessos de Ferrer, que quantifica en un benefici de més de 10 milions d'euros, sense que com a mínim hi hagi un informe econòmic que avali l'interès públic. A més, el col·lectiu lamenta la resposta a les al·legacions presentades, que emplaça als tràmits urbanístics.






Francesc Duch

És una proposta on l'Ajuntament no hi tenia res i amb aquest conveni es fa possible que la ciutat tingui un terreny on construir 72 habitatges de protecció oficial, serveis, comerç, equipaments i espai públic.

Carmela Fortuny

Continuen sense aclarir les plusvàlues per a Ferrer, ni quin és el marc financer. No hi ha cap informe econòmic. És molt greu i molt poc transparent. En aquesta operació no hi guanya la ciutat, ni els treballadors, ni el comerç, ni l'interès generl. Només hi ha un clar guanyador, la família Ferrer.

Aldo Ciprian

El nostre grup va votar al 2016 que el municipi no perdria terreny industrial i votarà el mateix sempre que es vulgui fer prevaldre l'interès particular per sobre del general.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.