El camí escolar de la Floresta es completarà el 2023

El ple municipal ha donat llum verda a l'aprovació inicial del projecte executiu, que costarà un milió d'euros


  • Comparteix:

Imatge de la zona de l'escola La Floresta / Foto: Google Street

Imatge de la zona de l'escola La Floresta / Foto: Google Street

L'adequació i ampliació del camí escolar que ha d'unir la plaça del Pont del Diari amb l'escola La Floresta ja té projecte executiu. El ple municipal l'ha aprovat inicialment per unanimitat aquest dilluns, tràmit que dona el tret de sortida a tot el procés administratiu per tenir-lo enllestit durant el 2023. El futur camí escolar discorrerà amb una vorera de tres metres d'amplada, tot i que en alguns dels sis trams previstos s'haurà d'adaptar als obstacles urbanístics del terreny.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ

Així, el primer tram sortint de la plaça del Pont del Diari serà una plataforma única i la circulació només tindrà un sentit. A partir del segon tram ja comptarà amb una vorera segregada de tres metres fins al túnel sota l'autopista, on el camí escolar redueix l'amplada fins als dos metres. Els següents trams tornaran a guanyar amplada fins a la mateixa escola, on tornarà a ser plataforma única. El mateix recorregut integrarà en els diferents trams el carril bici.

Tot plegat, preveu un pressupost d'un milió d'euros, incloses les expropiacions que han estat necessàries per donar continuïtat al camí. L'Ajuntament té la intenció de licitar tots els trams de manera conjunta.

"Respon a una de les voluntats del govern: revitalitzar els barris i millorar els dèficits històrics", ha afirmat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, qui ha incidit en què és un projecte treballat des de fa molt temps.

Des de l'oposició, tant Junts com Ciutadans s'han felicitat per aquesta aprovació que dona sortida tant a un projecte de certa complexitat, com a la voluntat política sobre la implantació de camins segurs escolars.


Francesc Duch

Respon a una de les voluntats del govern: revitalitzar els barris i millorar els deficits històrics. És un projecte treballat des de fa molt temps que per fi veu la llum després de resoldre temes tècnics com les expropiacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.