L'Ajuntament confia poder licitar el mateix projecte de La Mirada

S'adaptarà el pressupost a l'increment del preu dels materials, després que la primera licitació hagi quedat deserta


Temes relacionats

La Mirada: una cursa d'obstacles (28/gen/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del projecte de La Mirada / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu del projecte de La Mirada / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament està preparant una nova licitació per a la construcció de l'escola La Mirada. El pressupost del projecte s'haurà d'adaptar a l'increment del preu dels materials, tot i que l'equip de govern confia que no suposarà més d'un 20% i que, per tant, no caldrà fer un nou projecte. Amb tot, la intenció del govern és tornar a portar la licitació al ple de març, després que la primera quedés deserta perquè cap empresa es va presentar al concurs perquè el pressupost assignat per a la construcció, d'uns 8,4 milions d'euros, ha quedat desfasat respecte a l'augment del cost de les matèries primeres.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ EL DESESTIMENT DE LA LICITACIÓ

CONSULTA AQUÍ LES AL·LEGACIONS DE L'AJUNTAMENT AL RECURS D'ADENC

Segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, l'Ajuntament ha preguntat a les empreses que tenien la intenció de presentar-se i coincideixen que el principal obstacle ha estat el pressupost assignat.

L'Ajuntament ja hi està treballant per ajustar-lo, un increment que haurà d'assumir el consistori, i poder iniciar de nou la licitació. De moment, però, el ple municipal ha hagut de declarar deserta la primera licitació.

De fet, contra aquest primer expedient de contractació hi ha interposat un recurs presentat per ADENC al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, al qual l'Ajuntament ja hi ha presentat al·legacions, que han estat avalades pel ple amb els vots de tots els grups, tret de Junts que hi ha votat en contra. Com ha explicat Duch, el consistori argumenta que ADENC no és part interessada de la licitació.


Francesc Duch

En principi, aquests canvis no arribaran al 20%, que és el percentatge que obligaria a canviar el tipus de tràmit. En el proper ple de març intentarem iniciar de nou la licitació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.