La ZBE i els entorns de les escoles Pi d'en Xandri i Ciutat d'Alba, a l'audiència pública del ple

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions de l'audiència pública del ple municipal


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una de les vies que delimiten la ZBE de Sant Cugat / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una de les vies que delimiten la ZBE de Sant Cugat / Foto: ACN

Queixes del veïnat per la implementació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i sobre la prova pilot del carrer de Joan Oliver i una petició per desplegar Agents Cívics al voltant de l'escola Ciutat d'Alba. Són els punts més destacats que s'han abordat a l'audiència pública del ple municipal de febrer, que Cugat Mèdia recull aquí íntegrament.

ESCOLTA-HO

Queixes sobre la ZBE
El veí Xavier Vidiella (7'29'') ha insistit a dir que la ZBE no s'ajusta a dret i que hi ha sentències, com el cas de Madrid Central -que es va haver de retirar-, que ho demostren. El regidor José Gallardo ha convidat Vidiella a tramitar la queixa judicialment i ha defensat la implementació de la norma, que va rebre el vistiplau del ple.

En nom de la plataforma No a la Zona de Baixes Emissions, el senyor De la Flor (25') ha reclamat una nova reunió amb el regidor José Gallardo i també amb el primer tinent d'alcaldia Pere Soler, alhora que ha assegurat que la ZBE és ineficaç per combatre la contaminació. També ha reclamat descomptes en l'impost de circulació per als vehicles que no es poden moure per aquesta àrea de dilluns a divendres. Des de l'Ajuntament, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha recordat que aquestes mesures no estan contemplades a l'ordenança. Pel que fa a la reunió, Soler ha anunciat que aviat hi haurà una nova trobada amb el col·lectiu.

El veí Jordi Rotger (13') ha fet diverses preguntes, una d'elles per reclamar un agent cívic al voltant de l'escola Ciutat d'Alba. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha recordat que l'operatiu de seguretat per a les escoles és conjunt entre els agents cívics, Protecció Civil i la Policia Local. Es tracta d'un cas que es revisarà amb la regidoria de Seguretat Ciutadana, ha dit.

La pacificació del carrer Joan Oliver
El veí Jaume Casals (29') ha posat de manifest el malestar d'alguns veïns del carrer de Joan Oliver per la prova pilot de pacificació de l'escola Pi d'en Xandri. Assegura que l'entorn ja era segura i que no calia engegar aquest projecte. En tot cas, ha agraït la darrera reunió amb l'Ajuntament, on es van emplaçar a una nova trobada amb tècnics. Aquest és un compromís que l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha posat de manifest en seu plenària.

Més intervencions
La veïna Yolanda Rodríguez (1'30'') ha engegat el torn de precs i preguntes queixant-se que s'està fent un ús fraudulent d'una plaça d'aparcament per a persones amb discapacitat al passeig de Torreblanca. Li ha respost el regidor de Mobilitat, José Gallardo, que ha posat de manifest que s'ha de complir la normativa.

Un veí (22') s'ha queixat de la imposició de les mesures anti-Covid. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha defensat que són mesures fetes per experts.

Joan Soldevila (35') s'ha queixat que els tràmits urbanístics per poder construir en un terreny del qual és propietari a Can Barata estan encallats. Li ha respost el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, que ha assegurat que aquest és un cas "urbanísticament complicat".

Marcos Rodríguez (41') -que en el ple novembre va mostrar un cartell de Vox- ha carregat contra les decisions plenàries, com les d'adhesió a l'Hora del Planeta o la compra de Torre Negra, i s'ha queixat que a Sant Cugat hi ha un problema de seguretat. No ha fet cap pregunta.

La membre de la Plataforma Aturem Ragull Centre María José Muñoz (45') ha criticat l'equip de govern per haver donat llum verda al conveni per fer possible Ragull Centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.