Carmela Fortuny, sobre el 'cas 3%': 'El govern local està utilitzant diners públics per a una acusació molt dèbil'

Cugat Mèdia entrevista la portaveu de Junts per Sant Cugat, que critica l'executiu pel projecte Ragull Centre i la falta de consensos


Temes relacionats

'Cas 3%': l'Ajuntament demana el retorn de 143.800 euros en comissions il·legals i un any de presó per a Osàcar (CDC) i Sumarroca (Teyco) ( 3/feb/22)


  • Comparteix:

La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, no està d'acord, 'de cap de les maneres', amb l'escrit d'acusació del govern local en el 'cas 3%' i critica que s'estigui finançant amb diners públics. En una entrevista a Cugat Mèdia, ha apuntat que és un text, 'liderat per la CUP', basat 'en una acusació molt dèbil' perquè no hi ha cap persona de Sant Cugat, ni tècnica ni política, que estigui citada a declarar o investigada en aquest cas. També lamenta que en el mateix escrit d'acusació queda palès que l'Ajuntament no s'ha vist afectat per les presumptes irregularitats.

"No hi ha cap ajuntament que estigui anant tan enllà com està volent anar la CUP, i els companys de viatge, per acusar una formació", ha criticat la portaveu del principal grup de l'oposició. Fortuny, de fet, creu que tot plegat "no té recorregut moralment".

Ragull Centre i el model de ciutat

Fortuny ha insistit que el seu grup municipal farà "tot el que pugui" a nivell jurídic per aturar el projecte de Ragull Centre. La portaveu de Junts assegura estar preocupada per "l'arbitrarietat" que el govern ha exercit per signar l'acord amb Ferrer per a l'ús dels terrenys on s'ubicarà aquest complex d'habitatges públics. "Per què Ferrer sí i no un altre? Per què Ferrer sí i Delphi no?", ha dit sobre el que considera que és el trencament del pacte per a la reindustrialització que van acordar tots els grups polítics fa anys.

Preguntada sobre si el seu grup ha detectat irregularitats en el procediment d'aprovació del conveni amb els laboratoris Ferrer, Fortuny ha explicat que van detectar "un informe signat per un director [Xavier Ludevid] que, segons la secretària general, no hauria d'haver signat". Amb això, ha justificat que el seu grup no anirà "a la batalla jurídica", si ho fan, només perquè pensin diferent sobre el model de ciutat.

D'altra banda, Fortuny ha admès que la tipologia d'edifici que comportaria Ragull Centre no va en la línia del model de ciutat del seu grup. "Per què l'habitatge assequible ha de ser un rusc?", s'ha preguntat, alhora que aposta perquè "no es vegin les diferències" entre els habitatges públics i privats. La regidora ha criticat que no s'hagin tirat endavant els projectes de pisos de protecció oficial a Can Cabassa, així com fins a set projectes d'habitatge cooperatiu a La Floresta. També ha criticat l'executiu per no haver concretat com serà l'"ecobarri" de Ca n'Ametller.

En aquest sentit, considera que el govern de coalició no està tancant projectes i no s'està veient "execució". Ho ha exemplificat amb els casos com el del Teatre de La Unió, l'escola La Mirada o l'arranjament del carrer del Crist Treballador.

Consensos

Fortuny ha justificat les crítiques del seu grup municipal a l'equip de govern, sobre el qual consideren que pren decisions sense consens i aprofitant la majoria de 13 regidors al ple. Admet que quan CiU havia tingut majories absolutes, les havia aprofitat quan no hi havia acord, però considera que sempre s'havia buscat el màxim consens possible per a les decisions de "temes importants", com aquells referents a Torre Negra, a la mobilitat i a l'habitatge. "Això no ha existit ara", ha lamentat.






Carmela Fortuny

Aquest govern està utilitzant diners públics en aquesta acusació jurídica que és molt dèbil, que no té recorregut, més enllà del que ha anat el fiscal. És incomprensible.

Carmela Fortuny

Ens preocupa molt, en aquest moment de l'aprovació del conveni, l'arbitrarietat. Per què Ferrer sí i no un altre? Per què Ferrer sí i Delphi no? Va haver-hi un acord amb tots els grups polítics per mantenir els llocs de treball de Delphi. I això s'ha trencat.

Carmela Fortuny

Quan governes has de prendre decisions i no ho has de consultar tot, però en temes importants, com Torre Negra, la mobilitat o l'habitatge, has de buscar consensos. I això no ha existit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.