En Comú Podem reclama la municipalització dels serveis bàsics

Els portaveus de les agrupacions de la coalició demanen que l'equip de govern compleixi el compromís assumit


Temes relacionats

Lourdes Llorente: 'Apostem per una empresa pública local per a l'aigua' (10/feb/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

En Comú Podem reclama l'acceleració dels processos de municipalització de serveis estructurals com l'aigua, la gestió de residus i la grua municipal. Segons han explicat aquest dijous en roda de premsa els portaveus de les dues agrupacions que formen part de la coalició, Amèrico Ologaray i Ramon Gutiérrez, 'l'equip de govern no està complint el compromís d'internalitzar els serveis bàsics'.

Per la seva banda, Gutiérrez lamenta que malgrat alguns "petits gestos", la municipalització no arriba. El portaveu dels Comuns, a més, considera que aquesta municipalització tindria un impacte positiu "tant en termes econòmics com en posicionament polític, ja que suposen una oportunitat de lluita contra la precarietat".

D'altra banda, el portaveu de Podem Sant Cugat ha posat èmfasi en el sobrecost que suposa a l'Ajuntament la contractació d'aquests serveis a tercers. Segons ha explicat Ologaray, "hi ha una sèrie de costos afegits, com impostos i despeses de gestió, que ens podríem estalviar amb la municipalització dels serveis".


Ramon Gutiérrez

Els processos de municipalització que l'Ajuntament s'havia compromès en el pla d'actuació municipal de tirar endavant, segueixen sense avançar. Malgrat alguns gestos i passes que hem vist, veiem que els compromisos del principi de govern encara no s'han complert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.