Turull, a Sant Cugat: 'A l'independentisme ens urgeix endreçar-nos per compactar-nos'

L'exconseller, en una xerrada a Sant Cugat, ha expressat que si l'independestisme va en bloc, pot "guanyar a l'Estat espanyol"


Temes relacionats

Junts creu que el govern de Sant Cugat treballa amb falta de 'consens' i 'planificació' en clau de mobilitat ( 4/mar/22)


  • Comparteix:

Jordi Turull, Carmela Fortuny i Jaume Alonso-Cuevillas / Foto: Cugat Mèdia

Jordi Turull, Carmela Fortuny i Jaume Alonso-Cuevillas / Foto: Cugat Mèdia

El vicepresident de Junts per Catalunya, Jordi Turull, apel·la l'independentisme a 'endreçar-se per compactar-se' i tornar a assolir la força que va tenir l'1 d'octubre de 2017. L'exconseller, en una xerrada del cicle 'Parlem Junts' aquest dijous a Sant Cugat, creu que 'la repressió' per part de l'Estat espanyol ha tingut un efecte 'desestabilitzador'. 'Quan anem a una, guanyem a l'Estat espanyol', ha sentenciat en una xerrada en què també ha participat l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas, que malgrat admetre que l'independentisme passa per un 'moment vall', és optimista: 'Serem independents aquesta dècada'.

Davant d'una vuitantena de persones a la Casa de Cultura, Turull s'ha sumat també aquesta visió favorable al sobiranisme. "No m'he trobat ningú que digui que l'Estat espanyol l'ha seduit" des de 2017, ha explicat.

Turull i Cuevillas han exemplificat les discrepàncies entre les forces independentistes amb un cotxe en una rotonda, fent voltes, i tots a dins barallant-s'hi. Tot i les diferències, l'exconseller ha expressat la necessitat de fer pinya. Preguntat sobre l'acció del govern català, ha dit que no està satisfet "amb tots els consellers de Junts". "L'acció autonòmica no ens pot anestesiar", ha precisat.

Tornant a la predicció d'Alonso-Cuevillas sobre la possibilitat de la independència aquesta dècada, l'advocat ha criticat els socis de govern, ERC, per planificar aquesta fita més endavant: "Parlem del 2040", ha lamentat. "Si haguéssim guanyat les eleccions, aniríem més accelerats", ha reflexionat.


Jordi Turull

Ens urgeix endreçar-nos per compactar-nos. La victòria rotunda de l1-O va ser perquè hi vam anar compactats. Abans hi havia diferències, però vam saber compactar-nos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.