Junts proposa penjar una pancarta a l'Ajuntament que reivindiqui la llibertat

El grup municipal també portarà una moció al ple de març per demanar noves mesures energètiques per lluitar contra el canvi climàtic


  • Comparteix:

Alguns dels regidors de Junts per Sant Cugat, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Alguns dels regidors de Junts per Sant Cugat, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

La reivindicació de la llibertat, l'aplicació de noves mesures energètiques per lluitar contra el canvi climàtic i la protecció dels drets de les dones i nenes a l'Afganistan són els temes de les tres mocions que Junts per Sant Cugat presentarà al ple municipal del mes de març, previst per dilluns vinent. La que demana la protecció dels drets de les afganeses podria convertir-se en una moció institucional si Ciutadans s'hi incorpora, ja que és l'únic grup que de moment no s'hi ha adherit.

D'entrada, Junts per Sant Cugat ha anunciat que presenta una moció d'adhesió a la petició de cinc entitats locals registrada el passat mes de gener. Les entitats en qüestió són ADIC Sant Cugat, Amnistia i Llibertat, ANC Sant Cugat del Vallès, Free Romeva i Òmnium Sant Cugat. D'aquesta manera, es demana a l'alcaldessa que la llibertat de pensament, d'opinió i d'expressió es divulguin en una pancarta a la façana de l'Ajuntament.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE LA PANCARTA

D'altra banda, el grup municipal vol presentar una moció per instar l'adopció de noves mesures energètiques per lluitar contra el canvi climàtic, explicant que "avançar cap a la descarbonització del sistema socioeconòmic és una necessitat imperiosa per a la lluita contra el canvi climàtic". Junts recorda que al mes de setembre el ple es va mostrar favorable a promoure les accions, bonificacions, ajudes o incentius municipals que tenen a veure amb el desplegament d'infraestructures de recàrrega elèctrica, i ara proposa estudiar els àmbits concrets de millora que podrien ser transposats a les ordenances municipals.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE LES MESURES ENERGÈTIQUES

Finalment, Junts presentarà una moció juntament amb ERC-MES, el PSC i la CUP-PC per instar els governs espanyol i català a donar suport a protecció dels drets de les dones i nenes d'Afganistan, tenint en compte que "amb la presa de poder per part dels talibans el 15 d'agost de 2021, es van perdre les conquestes en drets humans que les dones havien aconseguit durant els últims 20 anys", asseguren des de Junts. Aquesta és una moció dels grups municipals presentada en nom d'Amnistia Internacional.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE LES DONES I LES NENES D'AFGANISTAN



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.