El ple de març farà una crida pels drets de les dones i nenes a l'Afganistan

Els grups plenaris s'han posat d'acord per presentar aquesta moció institucional al següent ple municipal


  • Comparteix:

Dones amb els seus fills a l'Afganistan ocupada pels talibans. / Foto: ACN

Dones amb els seus fills a l'Afganistan ocupada pels talibans. / Foto: ACN

Sant Cugat instarà al Govern d'Espanya i a la Generalitat suport i protecció per les dones i nenes de l'Afganistan. Ho farà amb una moció institucional en nom d'Amnistia Internacional, presentada per la CUP a la qual els grups han donat suport. El ple municipal, amb motiu del mes internacional de la dona, vol recordar la situació de vulneració de drets humans que pateixen les dones a l'Afganistan des de la presa de poder dels talibans el 15 d'agost de 2021.

Des de l'arribada de les autoritats talibanes, les dones afganeses han estat esborrades de la vida pública, se les ha prohibit treballar, i les nenes majors de dotze anys no poden continuar la seva educació. Per això, els grups plenaris demanen donar suport a les dones afganeses, i pressionar perquè els talibans respectin els seus drets. La moció institucional instarà al Govern i a la Generalitat que faci ús de la seva influència en les possibles negociacions amb el règim talibà, i demostri la seva preocupació per l'absència de dones al govern de facto afganès.

L'acord municipal també demanarà reconèixer la condició de refugiades a totes les dones i nenes afganeses que han hagut d'abandonar el seu país, a més de fer-les costat amb evacuacions i rutes segures des de l'Afganistan. Un últim reclam de la moció serà assegurar-se que hi ha fons econòmics suficients per finançar la protecció eficaç d'aquestes dones.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.