Helena López Macho, candidata a Síndica de Greuges

El ple haurà de ratificar l'advocada santcugatenca en el càrrec aquest dilluns


Temes relacionats

El síndic de greuges s'acomiada al ple entre crítiques i agraïments (21/feb/22)


  • Comparteix:

Imatge de l'Oficina del Síndic de Greuges / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'Oficina del Síndic de Greuges / Foto: Cugat Mèdia

L'advocada santcugatenca Helena López Macho és la candidata a ser la nova Síndica de Greuges del municipi. Si s'accepta la urgència d'aquest punt, el ple municipal haurà d'aprovar aquest dilluns la seva elecció, que s'ha fet a través d'un procés obert. En cas de rebre el vistiplau dels grups municipals, López Macho serà nomenada en el càrrec en substitució de Ramon Palacio i es convertirà en la primera dona a exercir aquesta responsabilitat a Sant Cugat.

Helena López Macho (Barcelona, 1960) és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Viu i treballa a Sant Cugat com a advocada, amb una trajectòria professional de més de 30 anys. Ha format part de l'elaboració dels convenis de col·laboració entre el Col·legi d'Advocats i els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat. Actualment, és presidenta de la comissió de violència de Gènere del Col·legi d'Advocats de Terrassa i membre de la Comissió Mixta d'elaboració dels primers protocols de violència domèstica a Sant Cugat i Terrassa.

Una trajectòria que ha destacat la tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, qui també ha posat en valor tot el procés per elegir la nova síndica.

Després de la jubilació del fins ara Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, el 2020; es va iniciar un procés obert a la ciutadania en el qual es van presentar 14 candidatures. Amb els grups municipals es va fer una preselecció i es va triar per unanimitat Helena López Macho, proposta que es va elevar a l'alcaldessa, que és qui té la potestat per proposar la candidatura.

La selecció ja s'ha donat a conèixer als consells de barri i a les entitats, així com a l'EMD de Valldoreix, i ara l'haurà de ratificar el ple amb el suport de tres cinquenes parts del plenari.

És la primera vegada que l'elecció del Síndic de Greuges es fa a través d'un procés obert. De fet, la intenció de l'equip de govern és modificar el mateix reglament per a l'elecció del càrrec.


Lourdes Llorente

Es va posar en valor la seva trajectòria professional. És una dona de 60 anys que porta 40 fent d'advocada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.