L'Ajuntament tanca el 2021 amb gairebé 26 milions d'euros de romanent

D'aquests, 5,2 queden com a reserva financera per a possibles obligacions


  • Comparteix:

Pere Soler, primer tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat / Foto: Cugat Mèdia

Pere Soler, primer tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha tancat el pressupost del 2021 amb un romanent de 25,8 milions d'euros. Així s'ha donat compte al ple d'aquest dilluns, on el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha explicat que d'aquests, n'estaran disponibles 20,6 milions d'euros, ja que més de 5 quedan retinguts per a possibles obligacions financeres, com per exemple fer front les plusvàlues. Amb això, ha concretat Soler, el deute viu és de gairebé als 87 milions (67,6% de rati) i l'estalvi net arriba als 32,7 milions (26% de taxa). El pagament promig se situa en gairebé 11 dies.

ESCOLTA-HO

Aquestes són les xifres que ha destacat Soler, que ha defensat la gestió financera del consistori davant algunes de les crítiques de l'oposició.

En aquest sentit, el regidor de Ciutadans (Cs) Sergio Blázquez ha remarcat, per exemple, la recaptació amb l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), que no ha arribat al 60% del previst inicialment. Un fet que ha atribuït al retard en l'atorgament de llicències. Blázquez també ha encoratjat l'equip de govern a destinar el romanent disponible -d'uns 20 milions d'euros- a inversions pendents com la segona residència per a la gent gran, la coberta de la piscina del Parc Central i la millora de voreres, totes elles presentades per Cs com esmenes al pressupost del 2022.

Per la seva banda, el regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas ha estat més dur i ha lamentat que l'equip de govern no hagi aprofitat la suspensió de les regles fiscals per als exercicis 2020 i 2021 per fer front a necessitats històriques puntuals. En canvi, ha criticat Brugarolas, s'ha aprofitat per "fer créixer la despesa estructural sense fer créixer els ingressos". El regidor també ha destacat algunes de les xifres d'execució del pressupost com la d'inversions, que se situa en el 23%.

El pressupost del 2021 era el més alt de la història amb 152 milions d'euros i s'ha tancat després de les modificacions pressupostàries (58,6 milions) amb 211 milions d'euros.



Pere Soler

Els resultats són de 26 milions d'euros, el que seria pròpiament de l'Ajuntament de Sant Cugat, l'IGEPESI uns 200.000 euros, el Patronat Municipal d'Educació més d'1,4 milions d'euros i l'Organisme Autònom del Centre Cultural més d'1,5 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.