Els partits independentistes retiren la moció per posar una pancarta a l'ajuntament per protegir l'alcaldessa

Hores abans del ple una secretària judicial ha entregat a Mireia Ingla l'ordre de retirar els cartells d'"amnistia" de l'ajuntament


  • Comparteix:

Mireia Ingla durant el ple d'aquest dilluns / Foto: Ajuntament

Mireia Ingla durant el ple d'aquest dilluns / Foto: Ajuntament

Els tres partits independentistes del ple municipal (ERC, Junts i CUP) ha decidit retirar la moció que havia d'aprovar la instal·lació d'una nova pancarta a la façana de l'ajuntament amb les paraules 'amnistia' i 'llibertat' per protegir l'alcaldessa dels tribunals. Just unes hores abans, Mireia Ingla, havia signat l'ordre en què se li comunicava que té cinc dies per retirar els cartells que hi ha a la façana de l'Ajuntament amb missatges polítics. La moció s'ha posposat fins al ple d'abril, però tot i això els grups han definit la seva posició política davant de la retirada.

La moció de Junts per Sant Cugat d'adhesió a la petició de diverses entitats relativa a la pancarta de la façana de l'Ajuntament, l'ha llegit la regidora Núria Fernàndez. Aquesta també ha aprofitat per assegurar que des del grup donen "tot el suport" a Mireia Ingla davant el fet que hagi de pagar 500 euros de la seva butxaca cada setmana que passi sense retirar tots els llaços grocs i cartells de dins de l'Ajuntament.

Des de la CUP-PC, Núria Gibert s'ha sumat al suport a l'alcaldessa, dient que "el nostre, com qualsevol altre poble, té dret a determinar-se". "Nosaltres continuem defensant la llibertat", ha afegit.

Gemma Aristoy ha parlat en nom d'ERC-MES, assegurant que les amenaces els "reafirmen la ideologia" i ha apel·lat al diàleg.

Per part de Ciutadans hi ha hagut queixes. Aldo Ciprian ha intervingut dirigint-se a Ingla i dient que "Catalunya no està reprimida, ho estan els ciutadans. Catalunya no vol l’amnistia, la volen vostès".

Pere Soler ha parlat en nom del PSC, posicionant-se a favor de "la fraternitat" i d'un govern "per a tothom".

Tot plegat s'ha tancat amb la intervenció de Mireia Ingla, que ha respost a les apel·lacions dient que "al ple es debatrà allò que ens permeten les regles de la democràcia". "Jo no deixaré de ser independentista per molts llaços i pancartes que tregui", ha conclòs.












Núria Fernàndez

Dijous ens van assabentar que el jutjat contenciós número 10 de Barcelona ha condemnat la nostra alcaldessa a pagar 500 euros setmanals fins que no retiri els llaços grocs i altres símbols. Des de Junts, donem tot el suport a la senyora Mireia Ingla, davant la repressió d'unes institucions espanyoles que es diuen democràtiques i que no s'homologuen amb els principis del Consell d'Europa.

Núria Gibert

El nostre, com qualsevol altre poble, té dret a autodeterminar-se. Nosaltres continuem concebent-nos i identificant-nos que continuem aquí dretes dempeus perquè som incorregibles.

Gemma Aristoy

Qui les fa deu pensar que d'aquesta manera ens canviarà la ideologia. Però només fa que reafirmar-nos, i fer evident la seva crisi política i la voluntat constant de provocar odi contra tot allò que significa democràcia i llibertat.

Aldo Ciprian

Catalunya no està reprimida, i prova d'això és que vostès són aquí amb els seus flamants càrrecs i sous per dir allò que els passa pel cap. De reprimits, ho estem els ciutadans davant la seva manca de sensibilitat i de lleialtat al seu país.

Pere Soler

La lluita del PSC és la fraternitat, la justícia social, el feminisme i l'ecologisme. I que ningú no es quedi enrere en aquests moments tan difícils.

Mireia Ingla

Jo no deixaré de ser independentista per molts llaços i pancartes que tregui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.