Valldoreix ja disposa d'un pla d'equipaments a sis anys vista

Ara s'obre el període en què els veïns de la vila poden fer les seves aportacions a l'EMD


  • Comparteix:

Render de la nova centralitat de Valldoreix / Imatge: Barceló Balanzó Arquitectes

Render de la nova centralitat de Valldoreix / Imatge: Barceló Balanzó Arquitectes

L'EMD de Valldoreix ha presentat aquest dijous a la ciutadania el pla d'equipaments fins a l'any 2028 que contempla, entre altres, un nou edifici per a l'Escola de Música, un centre de dia, una biblioteca, un centre cívic polivalent, un espai museístic, diversos equipaments poliesportius i un mercat municipal. Una vintena de veïns va assistir a la presentació per part del president de l'EMD, Josep Puig, i el cap d'Urbanisme de la corporació, Miquel Díez. A partir d'aquí, comença un període en què tots els veïns i veïnes poden fer les seves aportacions i, posteriorment, en una data pendent de concretar, se celebrarà una sessió de retorn sobre la participació ciutadana.

Durant la presentació del document, Díez va exposar la diagnosi de la situació actual de Valldoreix quant a equipaments i va desgranar les necessitats de la vila i les diferents opcions d'emplaçament. Respecte a la localització, s'han prioritzat els terrenys de titularitat pública, ja que aquests no requereixen inversió de temps ni recursos per engegar els projectes previstos. Així doncs, els principals serien l'espai Garden (a tocar de l'EMD) per a l'Escola de Música; l'espai de la Centralitat pel centre cívic, l'espai escènic i el mercat; i el nucli de la seu de l'EMD per a la biblioteca, el centre de dia i el museu.

La construcció de l'Escola de Música ha sigut un tema polèmic entre els pares d'estudiants que hi són partidaris, i membre d'entitats de Valldoreix que voldrien prioritzar un espai polivalent, que inclogués l'Escola de Música. En tot cas, aquest pla d'equipaments contempla els dos edificis.

Les principals preguntes de l'audiència sobre el pla es van centrar en el procés de participació ciutadana, respecte al qual es va garantir que es convocaria una reunió de retorn a la ciutadania. També sobre la no inclusió al pla d'alguns terrenys, públics i privats, amb qualificació d'equipament públic, que es va justificar per una qüestió de practicitat i prioritat dels espais sí inclosos. Una altra inquietud és la viabilitat d'un mercat a la vila i el possible perjudici que podria provocar aquest als comerços de la zona, un tema que, segons Díez, "s'està estudiant externament per valorar-lo". I per últim, també van preguntar sobre els problemes de mobilitat que poden derivar de tot aquest pla, qüestió sobre la qual el tècnic va tranquil·litzar els veïns assegurant-los que es farien estudis de mobilitat generada per a cadascun dels nous equipaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.