Ciutadans demana la suspensió temporal de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat

Ho demanen mentre la justícia resol el cas de Barcelona, i per això, també reclamen ajornar el pagament de les 3.298 multes posades en quatre mesos


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu / Foto: Localpres

Ciutadans (Cs) vol que la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat quedi en suspens. Com a mínim, fins que la justícia es pronunciï sobre la correcta implementació de l'ordenança a Barcelona. La formació taronja articularà la seva petició amb una moció que portarà al ple municipal i a la qual també demana que s'ajornin els expedients sancionadors fins a tenir el dictamen final de la justícia. Cs xifra en gairebé 3.300 les multes interposades a Sant Cugat en els primers quatre mesos d'aplicació de les sancions, és a dir, unes 40 multes al dia.

La petició arriba després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi anul·lat l'ordenança de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona. La sentència, que es pot recórrer, considera que l'ordenança municipal es va aprovar el desembre del 2019 amb deficiències en la seva elaboració, falta d'informes determinants i un excés en l'àmbit geogràfic d'aplicació i en el tipus de vehicles exclosos, entre d'altres.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ja va portar aquesta qüestió al darrer ple, però ara la formació planteja en una moció la suspensió temporal de l'ordenança a Sant Cugat. El grup municipal considera que la normativa de Sant Cugat s'emmiralla en la de Barcelona, i que, per tant, cal esperar al dictamen judicial final sobre "la correcta implantació". També pel que fa a les multes, que volen que quedin paralitzades des de l'aprovació de la moció fins a una resolució judicial ferma.

Segons Ciprian, en el cas de Sant Cugat, l'ordenança s'ha implementat sense garantir alternatives, com per exemple, de transport públic o aparcaments dissuasoris. És per això que la moció de Cs també planteja l'estudi de mesures alternatives que tinguin com a objectiu reduir els nivells de contaminació de la ciutat com, per exemple, la millora del transport públic.




Aldo Ciprian

És un calc de la de Barcelona. A més, té problemes d'implementació. Amb el transport públic, no hi ha aparcaments dissuasoris i cada dia es posen unes 40 multes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.