Compte enrere per a la instal·lació de les pantalles acústiques per reduir el soroll de l'AP7 a Mira-sol

L'alcaldessa ha assegurat al consell de barri que abans d'acabar l'any es licitaran les obres per l'apantallament entre Polis-alfa i Hospital General


  • Comparteix:

Imatge del consell de barri de Mira-sol / Foto: Ajuntament

Imatge del consell de barri de Mira-sol / Foto: Ajuntament

Les obres per construir les pantalles acústiques de l'AP7 entre Polis-alfa i l'Hospital General es licitaran abans d'acabar l'any. Així ho ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, durant el consell de barri de Mira-sol, on ha aprofitat per anunciar que s'encarregarà la redacció de dos projectes nous d'apantallament per reduir el soroll entre l'Hospital General i la Clínica Asepeyo. Finalment, ha parlat de la possibilitat de construir pantalles al tram de la B30 més proper a Valldoreix, una opció que es valorarà a partir d'un estudi de sonometria que ha demanat l'Ajuntament. L'alcaldessa ha afirmat, a més, que des de l'Ajuntament 'ja s'ha iniciat el procediment d'expropiació de les finques de Mira-sol on s'hauran d'instal·lar les pantalles, per anar avançant'.

A banda d'anunciar l'avançament en aquesta demanda històrica del barri, l'alcaldessa també ha assistit al consell presidit per Pilar Gorina per escoltar de primera mà les necessitats i demandes de cada zona i, en aquest sentit, ha avançat que té previst participar als pròxims consells de barri programats.

En el cas de Mira-sol, les demandes més repetides són el mal estat de les voreres, l'incivisme dels veïns a l'hora de llençar els voluminosos, la proliferació de rates, la necessitat de treure la torre elèctrica i el retard en la construcció del complex aquàtic, entre d'altres. Respecte al complex aquàtic, l'alcaldessa ha posat al dia al veïnat i els ha informat que al pròxim ple s'hauria de ratificar l'aprovació inicial del projecte executiu.

Per la seva banda, Gorina ha detallat totes les actuacions que s'han realitzat al barri els últims mesos, entre les quals ha destacat les millores i la instal·lació de plaques solars al Casal, les obres de l'Institut Escola Catalunya, el trasllat de quatre grups de secundària d'aquest centre al Casal, el nou pati del Turó de Can Mates i el nou carril bici del barri. Gorina també ha volgut destacar que els paradistes del mercat de pagès que se celebra a Mira-sol sorgit dels anteriors pressupostos participatius, han decidit continuar, per la bona acollida que han tingut, tot i haver-se acabat el termini establert.

Precisament, el regidor de Participació, Marco Simarro, ha anunciat que aviat començarà una nova edició de pressupostos participatius i que, en aquesta ocasió, es potenciarà la participació dels infants i dels joves. El període de presentació de propostes per part de la ciutadania serà entre el 2 de maig i el 2 de juny a través de decidim.santcugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.