El Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Pau i Drets Humans s'actualitza

El ple municipal ha aprovat inicialment el nou document per al període 2022-2026


Temes relacionats

L'Ajuntament destina gairebé 697.000 euros a cooperació el 2020 (18/oct/21)

L'Ajuntament vol destinar l'1% dels ingressos municipals a cooperació abans d'acabar el mandat (15/oct/21)


  • Comparteix:

Katherin Arias i César Galarza, dos indígenes colombians a Sant Cugat / Foto: Albert Canalejo - Ajuntament de Sant Cugat

Katherin Arias i César Galarza, dos indígenes colombians a Sant Cugat / Foto: Albert Canalejo - Ajuntament de Sant Cugat

El Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Pau i Drets Humans es posa el dia. El nou document, que el ple municipal ha aprovat inicialment aquest dimarts per al període 2022-2026, manté l'esperit de l'anterior, però incorpora alguns elements centrats en 'contribuir al desenvolupament humà i ambiental'. Així, el pla amplia el seu abast a tots els drets humans -i no només en alguns concrets- i incorpora la perspectiva de gènere.

ESCOLTA-HO

La regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, ha explicat que el pla manté les prioritats geogràfiques en el mateix municipi, especialment en el treball de la cultura de pau; i en països com Bolívia, l'Equador i Hondures, d'on provenen bona part dels santcugatencs que han vingut a viure al municipi.

El pla també manté el compromís d'augmentar el finançament fins a l'1% dels ingressos de l'Ajuntament el 2023. Per aquest 2022, és del 0,9%.

El document ha rebut l'aprovació inicial de tots els grups, tret de la regidora no adscrita i de Ciutadans, que s'han abstingut. La formació taronja considera que falta informació i concreció en alguns aspectes.




Gemma Aristoy

La defensa serà de tots els drets per igual. També hem incorporat la perspectiva de gènere i la titularitat dels drets per a tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.