El Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Pau i Drets Humans s'actualitza

El ple municipal ha aprovat inicialment el nou document per al període 2022-2026

Katherin Arias i César Galarza, dos indígenes colombians a Sant Cugat / Foto: Albert Canalejo - Ajuntament de Sant Cugat

Política

Publicat el 20/abr/22 per Anna González

El Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Pau i Drets Humans es posa el dia. El nou document, que el ple municipal ha aprovat inicialment aquest dimarts per al període 2022-2026, manté l'esperit de l'anterior, però incorpora alguns elements centrats en 'contribuir al desenvolupament humà i ambiental'. Així, el pla amplia el seu abast a tots els drets humans -i no només en alguns concrets- i incorpora la perspectiva de gènere.

Escolta-ho

La regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, ha explicat que el pla manté les prioritats geogràfiques en el mateix municipi, especialment en el treball de la cultura de pau; i en països com Bolívia, l'Equador i Hondures, d'on provenen bona part dels santcugatencs que han vingut a viure al municipi.

El pla també manté el compromís d'augmentar el finançament fins a l'1% dels ingressos de l'Ajuntament el 2023. Per aquest 2022, és del 0,9%.

El document ha rebut l'aprovació inicial de tots els grups, tret de la regidora no adscrita i de Ciutadans, que s'han abstingut. La formació taronja considera que falta informació i concreció en alguns aspectes.




DECLARACIONS

Gemma Aristoy

La defensa serà de tots els drets per igual. També hem incorporat la perspectiva de gènere i la titularitat dels drets per a tothom.

Your browser doesn’t support HTML5 audio