Un carril bici connectarà la Floresta i Valldoreix per la carretera de Vallvidrera

L'itinerari pretén millorar la seguretat i facilitar la mobilitat sostenible


  • Comparteix:

Imatge de la carretera / Foto: Google Street

Imatge de la carretera / Foto: Google Street

La Floresta i Valldoreix quedaran connectats per un carril per a bicicletes, patinets i vianants a través de la carretera de Vallvidrera (BV-1462). La previsió és que les obres comencin en els propers mesos, una vegada el ple municipal ha donat llum verda aquest dimarts a l'aprovació del conveni entre les quatre administracions per finançar l'execució dels treballs, i l'Ajuntament completi l'expropiació d'una finca. Les obres tindran un cost d'uns 2,1 milions d'euros i pretenen millorar la seguretat d'aquesta via i facilitar la mobilitat sostenible.

ESCOLTA-HO

Així ho ha defensat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, qui ha assenyalat que la nova infraestructura també permetrà connectar millor els barris de muntanya amb el centre del municipi, a més de millorar la seguretat. De fet, el projecte preveu també la implantació d'una rotonda a la cruïlla amb el camí antic de Terrassa.

D'aquesta manera, la Diputació de Barcelona -que ha redactat el projecte- aportarà uns 890.000 euros, l'Ajuntament uns 720.000, l'EMD de Valldoreix uns 490.000 i l'Àrea Metropolitana de Barcelona fa la cessió d'uns terrenys de la seva propietat. Tanmateix, el consistori també assumirà els 16.410 euros d'una expropiació necessària per poder desenvolupar les obres.

Tot plegat, una despesa "supèrflua" per a Ciutadans. El portaveu, Aldo Ciprian, considera que gastar 2,1 milions d'euros en un "traçat lúdic" que no soluciona la mobilitat "no és una prioritat". És per això que el grup municipal hi ha votat en contra; mentre que la regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordan, s'hi ha abstingut. La resta de grups -l'equip de govern i Junts per Sant Cugat- hi han donat suport.




Francesc Duch

L'objectiu és la millora de la seguretat viària de la carretera de Vallvidrera amb un itinerari per a bicicletes i vianants protegit que garanteixi la seguretat i incentivi la mobilitat sostenible.

Aldo Ciprian

Entenem que gastar-se més de 2'1 milions d'euros en un traçat lúdic que no resol cap problema de mobilitat a Sant Cugat és un malbaratament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.