Sant Cugat insta el govern espanyol a replantejar el seu posicionament amb el Sàhara Occidental

Amb una declaració institucional, tot el consistori referma l'aposta per un referèndum d'autodeterminació al territori sahrauí


  • Comparteix:

Una concentració a favor del poble Sahrauí a les portes de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Una concentració a favor del poble Sahrauí a les portes de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat referma el suport al Sàhara Occidental, amb l'aposta per un referèndum d'autodeterminació. A través d'una declaració de la junta de portaveus, l'Ajuntament ha instat el govern espanyol a 'rectificar de forma immediata el seu posicionament favorable a una pla d'autonomia' en aquest territori africà i ha reclamat una 'actitud proactiva favorable' al referèndum. D'aquesta manera, el consistori critica 'el gir' de l'executiu de Pedro Sánchez que es posava de manifest en una carta al rei del Marroc, Mohammed VI i que 'trenca el consens àmpliament consolidat sobre el conflicte, tant en el marc de Nacions Unides com entre les forces polítiques al Congrés dels Diputats'. El posicionament municipal parteix d'una proposta de moció de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí-CCASPS en Suport al Dret d'Autodeterminació del Poble Sahrauí.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DECLARACIÓ

A la junta de portaveus, el grup del PSC havia fet una proposta de declaració alternativa que finalment no ha prosperat. El text demanava "donar confiança" al govern espanyol "per generar espais de distensió i construir relacions de veïnatge d'estabilitat amb el Marroc". La proposta també instava l'executiu marroquí i del Front Polisari a "treballar intensament per cercar, negociar i pactar una solució política i pacífica al conflicte", que "contingui dos principis: un acord entre totes les parts i el respecte a la legalitat internacional i la doctrina de les Nacions Unides".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.