L'equip de govern prepara un programa per garantir la convivència a les zones d'oci nocturn

L'Ajuntament afirma que ha reforçat ja les accions preventives i ha votat en contra la moció de Junts


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una discoteca / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una discoteca / Foto: ACN

La convivència a les zones d'oci nocturn continua generant debat. Junts per Sant Cugat ha estat l'encarregat de portar aquesta vegada aquesta problemàtica al ple municipal d'aquest dimarts, amb una moció que proposava un pla de mesures per garantir la convivència a la sortida dels establiments d'oci de Can Solà. L'equip de govern, però, ha rebutjat la proposta i ha avançat que s'està treballant des de diferents vessants. El regidor de Joventut Marco Simarro ha concretat que s'estan desenvolupant accions preventives a les zones d'oci, sobretot de caràcter educatiu, que s'han arribat a acords amb els establiments d'oci per garantir també la seguretat fora els locals i que al setembre es posarà en marxa el programa 'Nits de qualitat', que també incideix en la implicació dels diferents agents.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

És per això que l'equip de govern ha votat en contra d'aquesta moció de Junts per Sant Cugat amb la qual proposava abordar la situació a través de l'estudi dels itineraris de sortida i les principals afectacions a la convivència que se'n deriven, així com elaborar un pla de mesures. Entre les opcions plantejades, Junts posava sobre la taula establir un servei de transport col·lectiu i posar en marxa una aplicació per alertar de possibles situacions de perill.

La regidora de Junts Sandra Casat ha defensat que es tracta d'una demanda veïnal que busca posar la centre "la convivència".

Per a Simarro, però, la proposta criminalitza en certa manera els joves i no té en compte també les seves necessitats, ni les accions que ja s'estan duent a terme. Segons el regidor, l'Ajuntament ja està treballant de manera transversal aquesta situació, en part motivada per un model que ha ubicat els espais d'oci de manera unificada i segregada urbanísticament. El regidor ha desgranat les accions desenvolupades pel consistori per abordar la convivència de tots els col·lectius, entre les quals la presència de parelles educatives itinerants.

En canvi, per a Ciutadans, que s'hi ha abstingut, cal anar més enllà i veu necessari augmentar els efectius policials.






Marco Simarro

Tenim previst posar en marxa el programa Nits de qualitat al setembre. Té a veure amb les actuacions directament implicades amb els locals d'oci, no només dins els locals sinó també amb allò que passa fora.

Sandra Casat

L'eix central de la moció és la convivència, no discriminar ningú. Busquem els drets dels usuaris, dels veïns i de les persones que passen pel carrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.