L'escola La Mirada, l'acollida de refugiats i el camí de l'escola Avenç, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Un moment del ple / Albert Canalejo - Ajuntament de Sant Cugat

Un moment del ple / Albert Canalejo - Ajuntament de Sant Cugat

Els treballs per garantir unes bones condicions per a l'entorn educatiu de l'escola La Mirada fins que no estigui construït l'edifici, les obres previstes per millorar i pacificar el camí del Crist Treballador i l'acollida de persones refugiades d'Ucraïna. Han estat alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al ple municipal d'abril, l'últim punt de l'ordre del dia i que Cugat Mèdia recull aquí íntegre.

ESCOLTA-HO



La regidora de Junts per Sant Cugat Núria Fernández (1'50'') ha engegat el torn de precs i preguntes demanant quines accions s'han emprès des de l'Ajuntament per mitigar la presència de rates al nucli urbà. Se li respondrà en comissió informativa.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (2'40'') ha preguntat quina feina s'ha fet des del govern per protegir el Monestir i l'entorn des que es va aprovar una moció a aquest efecte el juliol de l'any passat. Tot plegat ho ha dit recordant que la setmana passada es va produir un acte vandàlic en un mur del conjunt monumental. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha lamentat els fets, però considera que són "fets aïllats". També ha recordat que s'està fent un estudi per implementar càmeres de seguretat a l'entorn del Monestir.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (3'55''), ha preguntat què està fent l'Ajuntament per garantir les bones condicions de la comunitat de l'escola La Mirada fins que no estigui construït l'edifici, afectat per diversos endarreriments. La regidora d'Educació, Pilar Gorina (18'), ha explicat que s'estan estudiant alternatives per al servei de menjador. Per la seva banda, el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (19'), ha explicat que aquest estiu es faran treballs per millorar la tanca del pati, així com de la pista esportiva. També hi ha previsió d'instal·lar jocs infantils i un sorral i, de cara al setembre, instal·lar unes pèrgoles.

La regidora de Junts Sandra Casat (6'20'') ha demanat informació sobre el procés d'acollida de les persones refugiades d'Ucraïna que arriben a Sant Cugat. La regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy (22'15''), ha explicat que s'ofereix una atenció individualitzada, posant el focus en les primeres necessitats. Després, es deriven allà on sigui necessari. Aristoy ha posat en valor, a més, que el procés per escolaritzar els infants en aquesta situació dura vuit dies.

Casat també ha demanat si s'han produït incidències en la preinscripció escolar, arran de la nova zonificació. La regidora d'Educació, Pilar Gorina (26'35''), ha dit que no i que, de fet, han sobrat places a totes les zones. "L'hem clavat", ha celebrat.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (7'30'') ha demanat en quin punt es troba la iniciativa per soterrar la línia d'alta tensió que va de Rubí a Sant Cugat (Mas Gener). Se li donarà més informació en comissió informativa.

Puigdomènech també ha posat de manifest que un grup de veïns del carrer de Pompeu Fabra, a Mira-sol, tenen "objeccions" sobre el projecte de carril bici previst per a la via i que han presentat una proposta alternativa. El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro (29'40''), ha assegurat que "es tenen totes les aportacions en compte".

La regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán (9'30'') ha demanat si es monitoritza l'afectació de les tovalloletes humides al sistema de clavegueram. Se li respondrà en comissió informativa.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (11'15'') ha preguntat en quin punt es troba el projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (31'50''), ha explicat que des de l'EMD de Valldoreix s'han fet modificacions al projecte arran de les peticions del veïnat. "Estem fent el seguiment tècnic a l'espera que es tanqui el projecte", ha explicat Duch.

Blázquez també ha demanat si la moratòria de sis mesos per a furgonetes, camions i autobusos si es comprometen a comprar un vehicle apte per a la ZBE es pot estendre a la resta de vehicles privats. Se li respondrà en comissió informativa.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (12'40''), ha preguntat en què consistirà la segona fase dels treballs de millora del camí del Crist Treballador, que connecta la Rabassada amb l'escola Avenç i el Club Tennis Natació. Li ha respost primer el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo (33'40''), que ha explicat que aquesta Setmana Santa s'ha arranjat la via i que ara es passa dos cops cada dia per regar el camí. Així, es pretén evitar que s'aixequi la pols quan passen vehicles. Per la seva banda, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (34'30''), ha explicat que aviat es posarà en marxa la licitació de les obres del camí, previstes per a l'estiu. Amb els treballs, es millorarà la recollida d'aigües, els ferms del paviment i es repararà el tram que ja ha estat executat.

Ciprian també ha comentat que des del Club de Petanca encara no han rebut el DEA que l'Ajuntament es va comprometre a facilitar fa dos anys. La regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, ha dit que el tenen disponible per recollir a la seu de Protecció Civil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.