Pomar insta la Generalitat a aclarir si Torre Negra i Can Busquets s'inclouran dins el Parc Natural de Collserola


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Medi Ambient posa Torre Negra com a exemple de protecció en el marc de la Via Verda

El tinent d'alcalde de Medi Ambient posa Torre Negra com a exemple de protecció en el marc de la Via Verda

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, demana a la Generalitat que aclareixi si Torre Negra i Can Busquets s'inclouen dins la voluntat del govern català d'ampliar la protecció de Collserola convertint-la en Parc Natural. Pomar ha fet un balanç positiu de les jornades de la Via Verda Collserola-Sant Llorenç, celebrades aquest dissabte, on l'Ajuntament de Sant Cugat ha posat la conversió de Torre Negra com a Parc Rural com a exemple d'un model de protecció d'aquest espai.

Després de participar, dissabte, en les jornades sobre la Via Verda Collserola-Sant Llorenç celebrades a Cerdanyola, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha reiterat la necessitat de dotar aquest corredor biològic d'instruments legals i de gestió que garanteixin la seva protecció.

En aquest sentit, Pomar ha posat com a exemple l'esforç de l'Ajuntament de Sant Cugat per preservar el sector de la Torre Negra, convertint-la en Parc Rural. Un fet important, segons Pomar, ja que la Torre Negra és l'inici de la Via Verda des de Collserola i limita amb els terrenys de Cerdanyola que ara han vist augmentat el seu nivell de protecció.

Eduard Pomar

Torre Negra és l'inici del corredor des de Collserola i enllaça amb la Via Verda que s'ha constituït a Cerdanyola. Són dues unitats d'actuació molt relacionades i separades no tenen sentit.


Pomar ha explicat que les jornades van servir, també, per conèixer la voluntat de la conselleria de Medi Ambient de convertir Collserola en Parc Natural per augmentar-ne el nivell de protecció. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, però, ha afegit que la Generalitat encara no s'ha posat en contacte directament amb els ajuntaments implicats per explicar els seus plans. En aquest sentit, Pomar ha demanat al govern català que aclareixi, en concret, si la Torre Negra i Can Busquets estan inclosos dins d'aquest projecte de protecció.

Eduard Pomar

No sabem si Torre Negra figura dins la proposta de declaració de Parc Natural. Igual passa amb Can Busquets. No sabem si les zones 21 s'han incorporat o no en aquesta declaració.


En aquest sentit, Pomar es felicita per la voluntat de la Generalitat d'augmentar el grau de protecció de Collserola però afegeix que ara cal treballar per fer efectiva aquesta voluntat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.