Romeva: 'Aquest llibre parla de les 8.000 persones que hi ha a les presons catalanes'

L'exconseller santcugatenc ha signat exemplars del seu últim llibre sobre les presons, aquest dijous, a l'Abacus


Temes relacionats

Raül Romeva: 'La presó no serveix per a rehabilitar' ( 1/feb/22)


  • Comparteix:

Raül Romeva durant la signatura de llibres a l'Abacus Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Raül Romeva durant la signatura de llibres a l'Abacus Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'exconseller santcugatenc Raül Romeva ha signat exemplars del seu últim llibre, 'A l'altra banda del mur', aquest dijous, a la llibreria Abacus. Segons ha explicat a Cugat Mèdia, 'aquest llibre també és polític, en tant que té la voluntat de canviar alguna cosa'. Concretament, les presons i el sistema penitenciari actual, un món que, reconeix, 'abans d'entrar jo mateix a viure-hi, desconeixia'.

Romeva ha explicat que l'obra, la 16a que escriu, ha tingut una rebuda "bastant bona" i, de fet, ja va per la tercera edició, "la qual cosa vol dir que les expectatives inicials s'han superat", comenta. En aquest sentit, l'expolític reconeix que el de les presons és "un tema poc tractat", un dels motius pel qual ell ha decidit parlar-ne.

Respecte a la perspectiva de l'obra, Romeva ha matisat que en aquest assaig no parla de la "seva" presó ni "dels presos i preses polítiques", sinó de "la presó de les 8.000 persones que hi ha a les presons catalanes, de la presó que existia abans que hi entréssim nosaltres i de la que continua existint ara que ja no hi som", ha dit.


Raül Romeva

No parlo de la meva presó, no parlo del fet dels presos i preses polítiques, el que faig és parlar de la presó d'aquestes 8.000 persones que tenim a les presons catalanes i del fet penitenciari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.