Lluís Puig (exconseller): 'Hem arribat fins aquí i no ens aturem; ho estem fent i ho farem'

L'exconseller ha participat, des de Bèlgica, en el cicle de xerrades de Junts per Sant Cugat


  • Comparteix:

Lluís Puig, a la pantalla; a l'escenari, Jordi Pina, Aleix Sarri i Cristina Paraira / Foto: Cugat Mèdia

Lluís Puig, a la pantalla; a l'escenari, Jordi Pina, Aleix Sarri i Cristina Paraira / Foto: Cugat Mèdia

L'exconseller de Cultura, Lluís Puig, defensa que l'independentisme segueix actuant per assolir la sobirania de Catalunya. 'Hem arribat fins aquí i no ens aturem; ho estem fent i ho farem', ha assegurat aquest dimecres en una xerrada organitzada per Junts per Sant Cugat a la Casa de Cultura, on s'ha analitzat l'estat del moviment. Per a Puig, un dels líders de l'1-O que es troben a Bèlgica (ha intervingut per videoconferència), el que s'està fent 'cou, i això vol dir que alguna cosa pica'.

Mostra d'això, ha reflexionat l'exconseller, ha estat l'actitud aquest dimecres al Congrés dels Diputats de la ministra de Defensa, Margarita Robles, davant les preguntes pel 'catalangate'. Presencialment a la casa de Cultura han participat del debat l'assessor de Junts per Catalunya al Parlament Europeu, Aleix Sarri, i l'advocat Jordi Pina, defensor al judici de l'1-O de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez. Sarri creu que la intervenció de la ministra Robles posa de manifest que "el PSOE és igual al PP i igual a l'Estat espanyol". De fet, considera que "no hi ha una Espanya bona o dolenta, sinó una Espanya"; per tant, apunta que l'única solució viable per a Catalunya és "separar-s'hi".

Per la seva banda, l'advocat Pina ha recordat com va ser el judici de l'1-O. "Jugàvem al camp del Madrid, amb l'àrbitre en contra i coll amunt, i ens van fotre una bona castanya", ha lamentat. Tot i això, ha posat en valor que les coses es van fer "ben fetes". En aquest sentit, ha lamentat les crítiques d'alguns sectors de l'independentisme als líders del procés, "que van pagar el que van fer amb l'exili i la presó".

Sarri ha fet una mirada optimista. "Cap poble del món pagarà un preu tan baix com el que estem pagant nosaltres", ha expressat. El membre de Junts creu que Catalunya té una oportunitat per reforçar mecanismes per no dependre de l'Estat espanyol: des de la hisenda a l'energia, parlant per la cultura i la llengua.


Lluís Puig

El que estem fent cou, i això és que alguna cosa pica. Mai havíem arribat fins aquí i no ens quedem aturats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.