L'EMD estudiarà la instal·lació d'un espai de socialització de gossos a Valldoreix

La junta de veïns també s'ha compromès amb la prevenció d'incendis a Collserola


  • Comparteix:

Un moment de la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

L'EMD de Valldoreix es planteja la instal·lació d'un parc de socialitzador per a gossos. Amb l'aprovació d'una moció de Cs (amb vots a favor de tots els grups municipals, excepte d'ERC-MES; que s'ha abstingut), l'administració descentralitzada es compromet a tirar endavant un projecte que haurà d'incloure elements com papereres amb dispensadors de bosses per recollir excrements, una font d'aigua per als cans, il·luminació i un circuit d''agility', així com altres equipaments. La iniciativa, que s'ha debatut a la junta de veïns aquest dijous, haurà de quedar pressupostada als comptes de 2023.

L'abstenció dels republicans l'ha justificat el portaveu del grup municipal, Lluc Cahís, que considera que hi ha altres "prioritats" a la vila que passarien per sobre d'aquesta iniciativa. Ha estat l'última sessió de Cahís a la junta de veïns; li prendrà el relleu Ramon Segura, que prendrà possessió a la propera sessió plenària.

Cahís, amb Segura

Cahís, amb Segura / Foto: Cugat Mèdia


La junta de veïns d'aquest dijous ha tingut l'absència de la vocal de Junts Elena Degollada.

En defensa de Collserola

La junta de veïns ha ratificat una moció institucional, original de Junts per Valldoreix, per defensar el Parc Natural de Collserola davant d'eventuals incendis forestals. Amb el text, es vol potenciar els mosaïcs agroforestals com a mesura preventiva, promocionar la col·laboració amb els grups d'autoprotecció i l'ADF, treballar per impulsar una instal·lació de biomassa i fomentar mesures com l'aclarida, la pastura de ramats o la formació ciutadana. Es dona es cas que al ple de Sant Cugat aquesta moció es va retirar, ja que el grup proposant va acordar amb el govern treballar una proposta més àmplia.

Mobilitat

La junta de veïns ha tombat la proposta de la CUP-PC per negociar amb l'Ajuntament la possibilitat que la línia R1 d'autobús connecti Sant Cugat amb el centre de Valldoreix. La moció només ha tingut el suport d'ERC-MES i Cs, mentre el PSC i Junts han votat en contra. L'empat l'ha resolt el vot de qualitat del president. En tot cas, la vocal Susana Herrada ha justificat la negativa en què aquest és un tema que està sobre la taula i que es concretarà una vegada es materialitzi el conveni per al bus urbà amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La que sí que ha prosperat és la moció de la CUP-PC i ERC-MES per instar l'Ajuntament a projectar i pressupostar un carril bici que connecti l'avinguda de Ramon Escayola amb l'Arxiu Nacional, a través del carrer d'Àvila. La proposta ha tingut el vot a favor de tots els grups, tret de Cs, que s'ha abstingut.

Una esmena

El PSC havia portat al plenari una moció per privar d'efectes la moció aprovada al gener de Cs per "solucionar a problemàtica de la casa okupada del passeig de la Font". En tot cas, ha estat la mateixa formació taronja, a través del portaveu José Miguel García, qui ha fet una esmena a la totalitat per corregir aquell acord. Així, s'ha aprovat per unanimitat un text alternatiu amb què es trasllada a l'Ajuntament la responsabilitat d'emprendre mesures per garantir la seguretat en aquest immoble. Malgrat que la moció de gener ha quedat anul·lada, Valldoreix encara té aprovat un text que proposa l'elaboració d'un pla contra l'okupació.




José Miguel García

Els gossos tenent necessitat de fer activitat física i de relacionar-se amb altres gossos. Cal tenir zones adequades i espais específics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.