Ciutadans insta al govern municipal que demani a la Generalitat que tots els CAP i consultoris de la ciutat estiguin oberts durant tot l'any

El partit taronja diu que cal reforçar les plantilles dels centres a l'estiu perquè no hagin de tancar


  • Comparteix:

Els regidors i vocal de Ciutadans, amb la diputada Anna Grau davant el CAP Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors i vocal de Ciutadans, amb la diputada Anna Grau davant el CAP Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El grup municipal de Ciutadans vol que el govern municipal demani a la Generalitat que els CAP de Valldoreix i Can Mates i els consultoris de la Floresta i les Planes estiguin oberts durant tot l'any. El seu portaveu, Aldo Ciprian, ho ha explicat aquest dilluns en una roda de premsa, acompanyat de la diputada taronja al Parlament de Catalunya Anna Grau. De fet, va ser a proposta de Cs que la comissió de Salut de la cambra catalana va donar llum verda a una proposta de resolució per garantir el servei dels ambulatoris de Sant Cugat sense que tanquin a l'estiu.

Anna Grau ha explicat que la proposta es va traslladar a la comissió de Salut i que la resolució es va aprovar per unanimitat. Tanmateix, Grau considera que es tracta d'una "unanimitat buida", ja que no s'hi ha posat solució. Segons la diputada, han de ser els ajuntaments que "collin el Govern". I així és com Ciprian insta el govern municipal a demanar solucions al de la Generalitat. "Jo crec que ara és encertat donar un copet a l'equip municipal perquè demani als seus representants - perquè els que governen són els mateixos: Esquerra Republicana és a Sant Cugat i és a la Generalitat -, i tenen aquesta capacitat de donar solucions a la ciutat, que és el que nosaltres estem demanant", ha manifestat el portaveu.

Ciprian ha volgut afegir que aquesta problemàtica ve d'abans de la pandèmia. Per a Ciutadans, doncs, el que cal és reforçar les plantilles de sanitaris a l'estiu perquè el servei estigui obert tot l'any, i per la qual cosa "calen diners públics".

A banda, Grau ha reconegut que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, li ha transmès en diverses converses la preocupació per aquest tema. "A vegades parlant directament amb ell, s'han desbloquejat coses. Ell hi té voluntat. Ens consta que ell ha apretat molt per demanar més diners i perquè aquests diners s'adjudiquin millor", ha aclarit Anna Grau.













Anna Grau

He de reconèixer que el conseller Argimon ens ha transmès amb reunions periòdiques que jo tinc amb ell preocupació per aquest tema. A vegades, parlant directament amb ell, s'han desbloquejat coses. Ell hi té voluntat. Ens consta que ell ha apretat molt per demanar més diners i perquè aquests diners s'adjudiquin millor.

Aldo Ciprian

Jo crec que ara és encertat donar un copet a l'equip municipal perquè demani als seus representants - perquè els que governen són els mateixos: Esquerra Republicana és a Sant Cugat i és a la Generalitat -, i tenen aquesta capacitat de donar solucions a la ciutat, que és el que nosaltres estem demanant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.