Carles Riera (CUP): 'Si el castellà esdevé llengua vehicular, s'ha acabat la immersió lingüística a l'escola'

El diputat de la CUP s'ha posicionat en contra de la sentència del 25% de castellà a l'escola, aquest divendres, a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

Carles Riera i Marco Simarro durant la xerrada / Foto: Cugat Mèdia

Carles Riera i Marco Simarro durant la xerrada / Foto: Cugat Mèdia

'L'argument principal de la sentència del 25% és que el castellà esdevingui llengua vehicular a l'escola; si això succeeix, ja podem dir adeu a la immersió lingüística'. Així de contundent s'ha mostrat el diputat de la CUP i secretari tercer la Mesa del Parlament de Catalunya, Carles Riera, a la xerrada que ha protagonitzat, aquest divendres, a la Casa de Cultura. Lluny d'entendre les 'polítiques adaptatives del govern català', Riera fa una crida al 'desacatament de la sentència', tot i que llança a l'aire la pregunta de si la comunitat educativa i la societat en general estan disposades a plantar cara i assumir les conseqüències que això pot tenir.

Per contextualitzar, el diputat ha remarcat que la sentència ha arribat en un moment de "clar retrocés de l'ús social del català i de l'aplicació de les polítiques d'immersió lingüística a les escoles". A més, ha recordat que, abans d'aquesta sentència que afecta a tots els centres del territori, ja se n'havien dictat una vuitantena en relació amb centres educatius particulars, "i totes elles van ser aplicades sense l'oposició del govern".

D'altra banda, Riera ha titllat "d'inexplicable" la proposta de reforma legislativa per part del govern de la Generalitat, que l'únic que fa és "acatar la sentència". Pel que fa a les formes, Riera lamenta que fos "un pacte de partits fet a l'esquena de la comunitat educativa, de la societat i de la CUP, per què no dir-ho".

Finalment, el cupaire també ha posat èmfasi en la relació directa que hi ha entre llengua i país. En aquest sentit, Riera ha assegurat que "la finalitat política d'aquesta sentència és la castellanització i, per tant, l'espanyolització de les escoles catalanes".

L'acte, organitzat per la CUP i conduït pel regidor Marco Simarro, ha acabat amb un debat obert al públic.


Carles Riera

Si el castellà és llengua vehicular s'ha acabat el bròquil, s'ha acabat el partit: ja no hi ha immersió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.